60% Nieuwzeelanders startte moestuin

Stadslandbouw staat steeds meer in de belangstelling. Niet alleen in Nederland, ook aan de andere kant van de aardbol. Ongeveer 60% van de Nieuwzeelanders is in het afgelopen jaar een eigen moestuin begonnen, schrijft de New Zealand Herald.


  • Door

    Hansje Huson

    20 januari 2011

Slechte economische tijden en forse prijsstijgingen voor groente en fruit zorgden ervoor dat veel huishoudens zelf aan het verbouwen sloegen. "The word's out there. Everyone now knows. It's amazing how many people are talking about growing your own vegetables." Het aanvankelijke motief was geld besparen, maar de tuintjes werden veel meer dan dat - bijvoorbeeld een plek om de dagelijkse stress kwijt te raken.

Ook breien, handwerken, doe-het-zelven en kapotte spullen repareren, zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Wendyl Nissen, die verschillende boeken schreef over zelfvoorzienend leven, stelt dat mensen snel beseften dat al deze activiteiten veel meer voldoening gaven dan televisiekijken: "People said they don't have time - but you just watch less television, because it's all crap anyway. Is your life really going to be any better watching celebrities on an island or chefs throwing pots at each other?"

"What's happening is a whole return to more simple things," Nissen said. "It's not green or Greenpeace, it's just old-fashioned. That's why people are going back to it. People stopped being so materialistic, stopped needing the latest TV or the latest car or anything."

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0