Broodfonds: regel je 'eigen' verzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen - ze moeten je een veilig gevoel geven, maar vaak zorgen ze juist voor twijfels. De premies zijn hoog en als je in de problemen komt, is het maar de vraag of je kunt rekenen op een uitkering.


  • Door

    Team Nudge

    22 maart 2011

Verzekeren is nu eenmaal big business. "De verzekeraar staat niet aan de kant van de verzekerde, maar wil geld verdienen," aldus een advocaat in een artikel uit HP De Tijd. Op internet en in de media wordt regelmatig aandacht besteed aan schrijnende gevallen.

Het gevolg: meer dan de helft van een snel groeiende groep zelfstandige ondernemers (zzp'ers) heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tijd voor een initiatief uit de blue economy!

Een groep zelfstandigen heeft een alternatief ontwikkeld: het Broodfonds - een systeem dat is gebaseerd op solidariteit en vertrouwen. Groepen van minimaal twintig zelfstandig ondernemers zetten maandelijks een bedrag opzij waarmee zieke collega's kunnen worden ondersteund. De groepen krijgen ondersteuning van professionals van het fonds.

Meer over het Broodfonds lees je op www.nuzakelijk.nl en www.greenwish.nl

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0