Praktijktest: de waterbesparende douchekop

Wie geeft mij een nudge bij mijn zoektocht naar de ideale waterbesparende douchekop? schreef ik een paar weken terug op deze blog.


  • Door

    Hansje Huson

    26 april 2011

Bespaarbazaar reageerde via Twitter en bood een van hun douchekoppen tegen een actieprijs aan. Meer dan 40 reviews en bijna allemaal positief. Dat gaf vertrouwen.

Gisteren heb ik 'm getest en ik was direct verkocht. Deze douchekop is zelfs nog lekkerder dan mijn ouwe. Sterker nog, het was zo'n volle straal dat ik me eigenlijk niet kon voorstellen dat hij echt minder water verbruikt dan mijn ouwe 'gewone' douchekop. De proef op de som genomen dus - met een emmer en een stopwatch.

In 96,7 seconden vult de nieuwe douchekop de emmer tot de rand. Nu de oude douchekop - en waarempel, die doet het inderdaad sneller: in 81,7 seconden is de emmer vol.

Nu goed nadenken.. Als de nieuwe douchekop er 15 seconden langer over doet om dezelfde hoeveelheid water door te laten, dan is hij 15/81,7 zuiniger dan de oude douche, toch? Dat is ruim 18% minder water.

Dat tikt aan met 2 pubers in huis. En dan nog lekkerder douchen ook. Een win-win situatie dus!

Alleen ligt er natuurlijk wel een levensgrote valkuil op de loer: lekkerder en zuiniger - dat nodigt bijna uit tot langer douchen... En dan zijn we weer beland bij de energieparadox: meer besparing leidt maar al te vaak tot meer verbruik. 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 3

Renee Jonker 22 mei 2011

Kwam op jullie spoor bij mijn zoektocht naar een goede waterbesparende douchekop.
Blijf jullie vanaf nu graag volgen!

Supernudger 16 mei 2012

Bedankt voor de tip, ik ga de douchekop bestellen want zie t voor 19,95 bij die bazaar staan.....

Supernudger 26 maart 2013

Hij is toppie, die douche kop, één probleen: iets te goed, misschien. Sta er te lang onder!