Smaakvol bewaren buiten de koelkast

Via de site van Treehugger stuitte ik op de Koreaanse ontwerpster Jihyun Ryou, die in Eindhoven afstudeerde met het project 'Saving food from the fridge'. Ze vertaalt traditionele kennis over het bewaren van voedsel in hedendaags design. Haar missie is om zoveel mogelijk voedsel buiten de koelkast te bewaren.


  • Door

    Hansje Huson

    23 februari 2012

Al luisterend naar de adviezen van haar grootmoeder, een voormalig appelkweekster, vond ze de inspiratie voor haar wandopbergrekjes. 

"This project is about traditional oral knowledge which has been accumulated from experience and transmitted by mouth to mouth", vertelt Jihyun Ryou. "Particularly focusing on the food preservation, it looks at a feasible way of bringing that knowledge into everyday life. Through the research into the current situation of food preservation, I’ve learned that we hand over the responsibility of taking care of food to the technology, the refrigerator. We don’t observe the food any more and we don’t understand how to treat it." 

"Therefore my design looks at re-introducing and re-evaluating traditional oral knowledge of food, which is closer to nature. Furthermore, it aims to bring back the connection between different levels of living beings, we as human beings and food ingredients as other living beings. Through the objects of everyday life, design can introduce traditional oral knowledge into people’s lives through their experience of using it. Objects make invisible knowledge evident."

Op haar blog vind je meer informatie. Ook nodigt ze iedereen uit om eigen kennis en ervaringen over bewaarcondities hier te delen. Ook in NoTechMagazine een artikel over het werk van Jihyun Ryou.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs

Koelkast van klei

Koelkast van klei