Zelfvoorzienend leven op het Spaanse platteland

Voor wie wel eens droomt van zelfvoorzienend leven is dit een inspirerende korte documentaire (13 minuten) over een groep idealisten uit de stad die een middeleeuwse ghost town op het Spaanse platteland in 3 decennia ombouwen tot een zelfvoorzienend ecodorp.


  • Door

    Hansje Huson

    23 mei 2012

In Spanje zijn zo'n 3000 verlaten dorpjes, vaak met een historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Een paar dozijn is uitgegroeid tot "ecoaldeas" - ecodorpen. Een van de eerste was Lakabe, een klein berggehucht in de noordelijke Navarra.

Een van de bewoners geeft een rondleiding door het dorp, vertelt over het hele project en beschrijft hoeveel het haar gebracht heeft.

"If you set your mind to it and there's a group of people who want to do it, physically they can do it, economically they can do it. What right now is more difficult is being willing to suffer hardship or difficulties or... these days people have a lot of trouble living in situations of shortage or what is seen as shortage but it isn't."

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0