Sustainable Susan over NLC

Inspiratie kent geen grenzen en van ieder mens kan je wat leren. Combineer inspirerende sprekers, experts en 120 young professionals en je inspiratie slaat op hol. Zo ook bij Sustainable Susan van Duurzame Bruiloft, de winnaar van de Nudge Wildcard. Vol goede moed en met een tikkeltje cynisme – want...


  • Door

    Team Nudge

    3 december 2012

Inspiratie kent geen grenzen en van ieder mens kan je wat leren. Combineer inspirerende sprekers, experts en 120 young professionals en je inspiratie slaat op hol. Zo ook bij Sustainable Susan van Duurzame Bruiloft, de winnaar van de Nudge Wildcard. Vol goede moed en met een tikkeltje cynisme – want wat leer je nu eigenlijk van een gemiddeld congres? – begon ze aan de Challenge. Een doorsnee congres was het zeker niet, een interactieve 3-daagse uitdaging die inzicht verschafte was het zeker.

Opgezweept door elkaars enthousiasme, onze drive for change en positieve houding legden we plannen neer, niet alleen voor het komende kabinet maar ook voor de eigen organisatie en dus ook Duurzame Bruiloft. Te beginnen met het vraagstuk: Hoe kan Duurzame Bruiloft mensen meekrijgen in het streven naar een duurzame lifestyle – duurzaam trouwen? De trouwbranche is bij uitstek conservatief van aard, de interpretatie van duurzaamheid verschilt enorm en de drijfveren voor duurzaamheid nog meer. Stapel daar de nuchterheid van Hollanders en de ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’-cultuur bij op en je hebt een leeg klantenbestand.

In korte tijd maakte Sustainable Susan een stappenplan, een plan van aanpak voor de komende 2 maanden. Denken vanuit de doelgroep, in de schoenen gaan staan van de bruidsparen, dat is zaak nummer 1. Gevolgd door website optimalisatie en een social media strategie. Je naam laten vallen op websites, een blog gaan schrijven, uitzoeken of Ads op Google kunnen aanslaan, Pinterest, het kwam allemaal over tafel. Dat is wat de Challenge doet: inspireren, enthousiasmeren en aanzetten tot actie.

Ondertussen is er veel gebeurd en heeft Sustainable Susan na de Challenge zelf nog een andere route genomen. Ze onderzoekt de mogelijkheden haar onderneming te combineren met een andere duurzame uitdaging, ze volgt een social media training, schrijft op trouwshop.com en is gestart met het schrijven van haar boek over duurzame bruiloften. De antwoorden heb je uiteindelijk allemaal in je eigen koppie, alleen de inspiratie moet je soms ergens halen. De Nudge Leadership Challenge biedt gegarandeerde inspiratie en geeft je juist door die 120 andere frisse en gemotiveerde koppies inzicht in de stappen die je kunt nemen.

 

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0