Kennismaken met een deelauto

Marijn en Stijn waren winnaars van de Utrechtdeelt.nl-kerstactie. Tijdens de kerstdagen konden ze gratis beschikken over een deelauto, om zo het gemak van autodelen zelf te ervaren. Greenwheels, ConnectCar, StudentCar, MyWheels en SnappCar stelden elk een auto ter beschikking.


  • Door

    Team Nudge

    8 januari 2013

Kerst, dat is familiebezoek door het hele land", schrijft Stijn Cornelissen. "En daar hoort hond Tommie natuurlijk bij! Zonder auto is dat best een gedoe, dus waren we blij dat we via Nudge en UtrechtDeelt een kerst-deelauto hadden gewonnen. Die van ons ging via SnappCar: een community waar mensen hun privé-auto kunnen verhuren aan mensen die af en toe een auto nodig hebben. Een paar klikjes op kerstavond om te reserveren en met kerst fietste ik naar buurtgenoot Karen om de auto op te halen. In stijl (het was een goudkleurige auto!) gingen we vervolgens heen en weer naar het kerstdiner met Tommie in de achterbak. Ideaal! En de volgende dag stond hij weer bij Karen voor de deur, klaar voor haar eigen gebruik. Dat is nog eens feestelijk autodelen." 

"Normaal win ik nooit wat," vertelt Marijn Bos, "maar dit keer was ik dankzij Nudge de gelukkige winnaar van 4 dagen een eigen auto." Hij geeft een korte terugblik. "Rond kerst hebben mijn vriendin en ik flink door het land getourd. Ik had nog nooit gereden met ConnectCar, maar wel met GreenWheels. Qua prijzen iets goedkoper voor langere ritten, aldus een prijsvergelijking van VARA's Kassa. Qua systeem lijkt het erg op elkaar: je reserveert online een auto, fietst er naartoe, opent met een pasje en rijden maar. Ik werk al, maar heb tot nu toe nog geen auto nodig gehad. Het lijkt me mooi om dat zo lang mogelijk vol te houden, dus ik vond het leuk om een ander autodeelconcept te proberen. Nadeel is dat ConnectCar nog niet enorm veel auto's heeft staan. Ik woon buiten het centrum van Utrecht, dus dan is het langer fietsen. Hoop dat dat in de nabije toekomst gaat verbeteren.

Het rijden zelf ging prima. Tanken gaat met een tankpas van ConnectCar, dus daar heb je ook geen financiele rompslomp van. Eerste kerstdag mijn ouders bezocht in de Randstad, tweede kerstdag de ouders van mijn vriendin in het noorden. Beide ritjes zouden ook met OV kunnen, maar dan zit er een lange wandeling bij vanaf het station. Met spullen erbij is dat toch minder fijn. Of ga ik nu toch al wennen aan een auto? :)

Nog een positief puntje: de service van ConnectCar is prettig: van 8u tot 24u bereikbaar, bijvoorbeeld om te reserveren als je je pas toch vergeten bent (wel iets extra betalen). En 's nachts altijd een noodnummer voor problemen. Complimenten voor de plezierige toon van de medewerkers. Er zijn trouwens ook autodeelconcepten waarbij je huurt van een particulier, dus bijvoorbeeld de buurvrouw om de hoek. Ik hoor graag van anderen wat hun ervaringen (kosten/gedoe?) daarmee zijn t.o.v. Greenwheels of ConnectCar." 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0