Outlet-supermarkt tegen voedselverspilling

In de strijd tegen voedselverspilling een super-initiatief van supermarkthouder Willem Jan Stam in het Noord-Hollandse Schagen: onlangs opende hij achter zijn supermarkt de eerste outlet-supermarkt van Nederland.


  • Door

    Team Nudge

    25 januari 2013

De winkel ligt vol met alle mogelijke prima merkartikelen die worden verkocht voor minder dan de halve prijs. Niet omdat ze over de datum zijn, maar omdat ze bijvoorbeeld uit het assortiment gaan of een nieuwe barcode krijgen.

In het Noordhollands Dagblad vertelt Stam: "Het is niet normaal als je ziet wat supermarkten allemaal weggooien aan voedingswaren, dranken en wasmiddelen. Ik weet van een supermarkt in Schagen die regelmatig twintig pallets vol producten weggooit. Dat soort spullen gaan wij tegen hele lage prijzen verkopen in de magazijnruimte achter onze winkel, die wij ervoor ombouwen."

Het initiatief kan rekenen op grote belangstelling. "Zeker dertig ondernemers hebben me gebeld met de vraag of ik het concept ook bij hen wil uitrollen", vertelt Stam in de Volkskrant. Inmiddels zijn er tientallen dumpsupermarkten die ook restpartijen verkopen - zoals bijvoorbeeld de Mega Food Stunter en Palletvoordeel. 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 4

Supernudger 25 januari 2013

Fantastisch initiatief! Het is toch ondenkbaar dat er voedsel en andere producten worden weggegooid,
terwijl er gezinnen zijn, die zulks zo hard nodig hebben. Helaas, want dit is het Nederland anno 2013.,
Daarom, initiatieven zoals deze, het navolgen waard en wel zo snel mogelijk!

Supernudger 26 januari 2013

Wie houdt zoiets eigenlijk tegen ?

Supernudger 26 januari 2013

Bij ons gaat het voornamelijk naar een kinderboerderij en gedeeltelijk naar de helaas Voedselbank.

Supernudger 28 januari 2013

Reblogged this on <a href="http://krispijnbeek.nl/2013/01/28/6105/" rel="nofollow">Krispy&#039;s Blog vol (on)gevraagde meningen</a> and commented:
Welke supermarkt volgt?