Krispijn vraagt: wie heeft de groenste energie?

"Een wedstrijdje groene energie plassen", zo kwalificeert nudger Krispijn op zijn blog de verschillende campagnes rondom groene stroom.


  • Door

    Team Nudge

    28 januari 2013

WISE, HIER.nu, Greenpeace, de Consumentenbond, Kassa Groen - elke campagne heeft zijn eigen uitgangspunten en de uitkomsten spreken elkaar tegen - wat moet je als consument dan met die tools?

Al die tools samenvoegen, vindt Krispijn. Hij maakt op zijn blog korte metten: "Laat mij zelf bepalen wat ik belangrijk vind om vervolgens te kunnen bezien op welk groene energie product ik uitkom en van welk energiebedrijf dat is."

De duurzaamheid van een energiebedrijf kun je immers op heel veel manieren beoordelen - zoals de herkomst van de stroom, de investeringskeuzes van het energiebedrijf, of ze lokale energiecooperaties ondersteunen of faciliteren of hoe actief ze consumenten steunen bij energiebesparing en energieopwekking.

Krispijn zet een indrukwekkende lijst beoordelingscriteria op een rij. "En laten we vooral niet al te veel energie verliezen aan dit soort plaswedstrijdjes over wie de groenste is, want collectief draagt Nederland bijna de rode lantaarn binnen de EU... Dus allemaal schoudertjes eronder en opkrikken dat aandeel duurzame energie!" 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0