Maak een fietsbel aan je voordeur!

"Onze deurbel heeft een soort 'fietsbel' aan de binnenkant van de deur", schrijft nudger Jacqueline in een reactie op onze Broedplaats. Ze legt het in deze blog verder uit.


  • Door

    Team Nudge

    30 mei 2013

Onze oude deurbel werkt ook alleen op spierkracht. De bel zat er al toen we ons - vooroorlogse - huis kochten. Aan de binnenkant van de deur zit een soort 'fietsbel' met aan de binnenkant een hamertje. Wanneer iemand aan de buitenkant op de deurbel drukt dan slaat het hamertje tegen de 'fietsbel' aan. De 'fietsbel' zit met schroefdraad (te zien op de foto's) op een houder vast. De drukknop en de fietsbel zitten tegenover elkaar aan de deur bevestigd. Dit systeem is denk ik nog iets simpeler dan een trekbel, maar we hebben er dus geen werktekeningen van hoe je dit zelf kunt maken.

Het voordeel van deze bel hebben we al een keer kunnen ervaren. Toen er in de wijk een stroomstoring was, kregen we een opmerking van de pakketbezorger: we waren de enige bij wie de deurbel het nog deed. Bij de meeste huizen had hij geen gehoor gekregen wanneer hij daar een pakketje probeerde te bezorgen.."

Wat een wonder van eenvoud..! Het Nudge-team vroeg zich af of de bellen nog steeds te koop zijn. We vonden enkele verkoopadressen. Ze zijn te vinden door te googlen op 'mechanische drukdeurbel' - bijvoorbeeld bij Baptist, bij Onlinegereedschap en Destil

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Supernudger 20 augustus 2014

Zeker goed, wij hebben dit type bel hier nog altijd van de woningbouw! Uit 1959! 1 keer per 10 jaar beetje smeren verder probleemloos! Beter dan kloppers, vind ik persoonlijke echt te ouderwets en misschien ook onduidelijk,en hetzelfde geldt voor een bel met een touwtje.
Wat ook bespaart is de wekkerradio op batterij, een klokradio op stroom neemt per jaar nog meer dan een elektrische deurbel, en deze op penlights werkt circa twee jaar op vier alkaline penlights, besparing in geld circa tientje per jaar,rekeninghoudende met de aankoop van batterijen.
Heeft bij mij zichzelf al terug verdiend, aankoop was €60, verbruikte batterijen circa €10 is €70 totaal bespaarde stroom circa €100 is dus €30 verdiend!
Batterijen Netjes in het chemisch afval doen na gebruik uiteraard!
Opwind wekker is nog voordeliger, maar dat moet je willen natuurlijk, of een app op je gsm of tablet.

Ewald van der Hoop 30 december 2015

Een elektrische deurbel is een van de beruchte sluipverbruikers in huis, hij kost jaarlijks 7 tot 10 euro aan elektriciteit. Voor een paar korte rinkels per dag staat hij 24/7 aan.
Via de webshop van bouwtuig.nl (http://bouwtuig.nl/mechanische-deurbel.html) is hij al te koop voor € 22,45.