Enthousiaste reacties op Solar Bell

Welke nudger wil de Solar Bell testen?, vroegen we in onze maandelijkse Update. We kregen veel reacties van nudgers. Niet zo gek, want op de Broedplaats is het sluipverbruik van deurbellen een populair onderwerp. De bel op zonne-energie maakt daar korte metten mee.


  • Door

    Team Nudge

    27 juni 2013

Blij met respons

Bas, een van de jonge ontwerpers van de Solar Bell, is erg blij met alle positieve respons. "De reacties in het NudgeLab zijn erg leuk om te lezen. Veel van de reacties bevatten duidelijke vragen over ons of over de deurbel op zonne-energie. Nuttige input voor ons om te teksten op onze nieuwe website te verbeteren en/of te verduidelijken. En het is natuurlijk goed om te lezen dat mensen zich steeds meer bewust worden van het sluipverbruik in en om het huis." Grijnzend: "Wij hopen dat de Solar Bell letterlijk deuren opent naar een energieneutrale wereld!"

Twee nudgers gaan testen

Uit alle reacties kozen Bas en Alexander twee nudgers om de bel te gaan testen: Tijn en Liesbeth. Op NudgeBlogt lees je binnenkort hun verslag. Het gezin van Liesbeth heeft binnenkort een nieuwe bel nodig: "Hoe vaak sta je in een mensenleven voor de keus van een nieuwe bel? Wij willen graag met 2 opgroeiende kinderen van 7 en 11 een voorbeeld stellen en hen in contact brengen met duurzame middelen. Ze zijn allebei onderzoekend en ondernemend en ze worden vast 2 wereldbewuste burgers.." Ook Tijn is thuis heel bewust bezig om zijn energieverbruik terug te schroeven. "Sinds ik lid ben van Nudge is bij ons een denkproces op gang gekomen", schrijft hij. "We zijn fanatiek geworden in het uitzetten van allerlei apparaten zoals computers, tv, telefoonopladers etc. We hebben de pompen van onze cv laten vervangen door slimme en A-label pompen. Die verbruiken nog maar een kwart van de stroom van de oude pompen. Daarnaast zijn we zelf energie gaan opwekken door de aanschaf van zonnecellen en een participatie in windmolen de Grote Geert."

Aan iedereen aanbevelen

Als de bel goed door de tests heen komt, willen veel nudgers hem graag actief promoten. "Ik vind de Solarbel een prachtig idee", schrijft Hilbrand. "Het is zichtbaar, leuk als incentive en als het goed werkt, neem ik hem graag met bij mijn adviezen, de webshop en als incentive bij projecten." Een super-goed product, vindt ook Paul: "Ik beveel hem aan iedereen aan. Een kleine stap, maar als iedereen in Nederland deze stap zou zetten dan bespaart dat elektriciteit zoveel als de stad Zwolle verbruikt. Ik ga hem zelfs bij mijn deur binnen (appartement) ophangen."

Lege batterijen

Verschillende nudgers uiten hun ontevredenheid over hun deurbel op batterijen. "Ik ben inmiddels al toe aan mijn derde deurbel op batterijen", schrijft Monique. "Deze deurbellen zijn voortdurend kapot of de batterijen zijn leeg." Femke heeft bovendien een goed idee om de zonnebel verder te promoten: "Onze lelijke elektrische bel doet het vaker niet dan wel, maar de energieverspilling stopt niet. Ik test de bel graag en breng hem graag onder de aandacht bij de prijzeninkoper van de loterij. Bij iedere straatprijs ook een duurzame deurbel cadeau lijkt mij een goed idee!"

De Solar Bell is een feit! Bestel de bel op zonne-energie en dring sluipverbruik terug.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Eveline van Kampen 23 maart 2016

Waarom niet gewoon een ouderwetse klopper op de deur? Dat kost helemaal geen energie!!
Ik heb een 17de eeuwse klopper en hij maakt genoeg geluid door het hele huis als iemand ermee klopt. En het ziet er elegant uit op de deur.

Daphne Schmidt 4 april 2016

Ha Eveline, wat goed dat je een klopper op de deur hebt hangen! Hier vind je nog wat tips en informatie over de impact van een deurklopper: https://www.nudge.nl/projects/deurbel/. Maar voor iedereen met een hele ruime hal of bovenwoning is de Solar Bell natuurlijk ideaal :-)