Linda: van dromen naar doen

Drie dagen projectmanagementtraining voor twee nudgers met een goed idee, dat was de Vriendendienst van Project-managementtraining.nl. Roos en Linda gingen drie dagen lang aan de slag met theorie en hun eigen project. Linda vertelt hoe ze van dromen naar doen gaat.


  • Door

    Team Nudge

    27 juni 2013

Dinsdagochtend 25 juni 2013:

Ik wil graag mijn eigen buurt Amsterdam-IJburg duurzamer maken. Wat is dat dan? Waar heb je het dan over, vragen buren aan wie ik dit vertel. Ik begin allerlei dingen op te noemen: schooltuinen, minder mensen in de auto, samen duurzame energie opwekken. Jaja, zie ik ze meewarig knikken. Je wilt nogal wat. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

Door doelstellingen te formuleren en resultaten te beschrijven en een bijbehorend stappenplan en begroting te maken. Na een dag cursus project-management begin ik al meer gevoel te krijgen hoe ik het zou kunnen aanpakken. Van dromen naar doen. Ik heb nog 2 dagen te gaan van mijn cursus, die me is aangeboden door Nudge. Woensdagavond 26 juni 2013 zou ik in staat moeten zijn projecten effectief op te zetten. Ik weet nu al dat ik het kan en ook ga doen. Deze cursus van Nudge geeft me het juiste zetje op het juiste moment. Jullie horen nog van me.

Woensdagavond 26 juni 2013:

Ik kan het, ik wil het, ik doe het, NU. Woorden die ik op Kerstavond 2012 hoorde uit de mond van acteur Peter Faber tegenover een zaal vol met IJburgers. Hij probeerde met deze mantra ons moed in te spreken voor het nieuwe jaar 2013. Een half jaar later blijken zijn woorden pas van toepassing op mij. Ik kan het, ik wil het, ik doe het, NU. Ik ga een projectplan schrijven waarin ik duurzame doelstellingen ga bepalen, resultaten ga beschrijven en een begroting bij ga maken. Want ik weet nu hoe dat moet. En dan ga ik dat plan uitvoeren ook. Want ik kan het en ik wil het en ik doe het... uhhh MORGEN - dat dan wel. :) (sorry Peter!) 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0