Bouw zelf een driewieler-ligfiets voor 300 euro

Voor 300 euro zelf een driewieler-ligfiets bouwen, zonder lassen? Ron uit Woensdrecht deed het. Goed nieuws voor alle knutselende nudgers: op zijn site beschrijft hij in detail hoe je dat kunt doen!


  • Door

    Team Nudge

    28 juli 2013

"De Tribolt Recumbent Trike is de makkelijkst te bouwen driewieler-ligfiets ter wereld", schrijft Ron. "Om hem te bouwen heb je niet meer gereedschap nodig dan een boormachine, een ijzerzaag en een vijl. Lassen is niet nodig. Frame en onderdelen kunnen worden gemaakt van staal, aluminium, hout - wat je maar wilt gebruiken. Met voldoende geduld en toewijding kan iedereen een prima functionerende trike bouwen."

"De totale kosten liggen in de orde van 300 euro - afhankelijk van de onderdelen en materiaalkeuze voor het frame. Als je onderdelen van een andere fiets hergebruikt, kun je zeker nog onder dit budget blijven. Het kost ongeveer 30-40 uur om een rijdend frame met basis afwerking te maken. Daarna kun je er natuurlijk nog verder aan verbeteren, accessoires toevoegen of misschien wel een overkapping."

"Je moet natuurlijk niet verwachten dat het eindresultaat even goed is als een professioneel gebouwde trike. Maar je bouw zeker geen onbruikbaar exemplaar. Als je de klus goed klaart, heb je een volledig functionerende trike waar je prima langere afstanden mee kunt rijden."

Meer weten? Op de TriboltTrike-website vind je werkinstructies, tekeningen, informatie over materialen en alles wat je nog meer nodig hebt om zelf aan de slag te gaan! Je vindt hem ook op Facebook.

 

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Anonymous 3 januari 2017

Waar kan ik meer vinden over deze fiets?