De wereld achter kiloknallers en hamsteraanbiedingen..

De wereld achter kiloknallers en hamsteraanbiedingen op een bijna hypnotiserende manier in beeld gebracht. 


  • Door

    Team Nudge

    20 augustus 2013

Vleesfabrieken, megastallen, hypermarkten en fastfoodrestaurants - het zijn ongewone beelden uit de geïndustrialiseerde wereld waarin alles draait om economische belangen. Ze laten op een prachtige, glasheldere en heftige wijze zien waar dat toe leidt. Is er iemand die ontkomt aan de associatie dat dieren dingen worden en mensen slaven?

De beelden zijn afkomstig uit de film Samsara, die 102 minuten duurt en over veel meer dan alleen overconsumptie gaat. Het is niet zomaar een documentaire, maar een bijna meditatieve verkenning van de wereld en hoe we daar als mensen mee omgaan. Samsara werd in vier jaar gefilmd in meer dan 50 landen.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 9

Supernudger 26 augustus 2013

Verschrikkelijk om te zien hoe hier met het leven wordt omgegaan, ik word er kotsmisselijk van als ik dit zie!

Supernudger 29 augustus 2013

Had ik me toch weer laten verleiden verleden week AH mager rundergehakt tweede gratis.
Het was niet eens lekker, net goed. Dit is toch afschuwelijk allemaal.

Supernudger 31 augustus 2013

Mooi gezegd, dieren worden dingen en mensen slaven... Slaven van het gemak, van het niet te hoeven nadenken over dingen die 'lastig' zijn. Het begint al pittig met de wijze waarop de kippen bij elkaar 'geharkt' worden en de bakken afgevuld. Behoorlijk confronteren!

Supernudger 1 september 2013

Hm. Erg bombastisch om het zo achter elkaar te zetten. We zouden allang moeten weten dat er in een slachterij dieren worden geslacht, en dat dat nare beelden geeft. Mensen die alleen maar een lapje vlees zien, en daar geen dier achter vermoeden, zijn een tikje naïef, toch?

Supernudger 1 september 2013

Bah! Nu weet ik weer waarom ik biologisch en scharrel vlees eet! Vreselijk

Supernudger 18 september 2013

Te erg !
wat zijn we als mensheid afgezakt,
vervreemd van het leven
zoals het bedoeld is !

Supernudger 9 oktober 2013

Precies Jan, we zijn naïef en kijken alleen naar onze portemonnee.... Helaas zijn er maar weinig uitzonderingen die hier niet aan meewerken. Goedkoop is nog steeds het meest belangrijk, zeker in deze tijden.

Supernudger 9 oktober 2013

@ saskia, grappig dat jij biologisch en scharrel aankaart. Het kan maar zo wezen dat de kippen bij de afvul/sorteermachine nou juist de scharrel versie zijn die onder de noemer scharrel kip in de winkel liggen. Ook biologisch is niet vrij van zulke tafarelen. Zoals Marinka al zegt, It's all about the money

Supernudger 9 oktober 2013

Saskia wat een gekke (domme) reactie alsof biologisch en scharrel vlees geen geslachte dieren zijn! vroeger was het nog veel erger toen leefde de kippen en varkens die geslacht werden moesten dood bloeden en leefde ze nog bijna 10 minuten.... en stierven op een erbarmelijke manier nu is het een kwestie van seconden.