Primeur in Tilburg: openbare proviandruilkast

Boeken ruilen is maar het begin.. Anne Marie plaatste in Tilburg de eerste openbare proviandruilkast!


  • Door

    Team Nudge

    22 augustus 2013

Niet alleen boeken staan vaak ongelezen in de kast, ook in je koelkast en je keukenkastjes kunnen onaangebroken verpakkingen staan te verpieteren. Uit ergernis over de voedselverspilling begon Anne Marie de ProviandRuil-pagina op Facebook. Inmiddels zijn op allerlei plaatsen in Nederland lokale groepen ontstaan. Je vindt ze via een speciale Google-kaart.

Anne Marie startte ook een mobiele ProviandRuilkast die dagelijks buiten voor haar huis staat. Ze vertelt: “Terwijl ik de kast op mijn oprit aan het verven was, kreeg ik al veel leuke reacties en zetten de buren er al filterkoffie in die ze niet meer gebruikten omdat ze ‘Espresso-apparaat’ hadden gekocht. Ook auto’s stoppen en kijken met verwondering naar de voorraadkast. Iedereen heeft wel eens wat ; 'over'. Wat is er nou leuker dan je overbodige voorraad te ruilen voor andere goederen? Je potje jam voor een een zelfgekweekte pompoen, je verse eieren voor een brood uit eigen oven, je witte wijn voor een fles rode?” 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

annemarie kanon 30 augustus 2013

Haha wat leuk,ik denk er ook wel eens over om mijn scharreleitjes bij de straat te zetten om te ruilen tegen een zakje peren of ander fruit of wat er maar is.Leuk,leuk leuk!

Barbara Brunnhuber 2 september 2013

Hoi Hoi!! Straks zijn bij mij in de tuin de appels rijp - 2 soorten. Maar (oh, helaas) ik mag geen appels eten. Maar ik wil ze wel een "mooi" tehuis geven! Waar staat jouw kast dan?

En-annemarie: Ik zou best met jouw scharreleieren willen ruilen als jij appels lekker vindt :-)