Jeroen komt effectief in actie tegen vervuilers

Dat Nederlanders zich heel boos maken over rondslingerend zwerfafval bleek onlangs weer in Nijmegen. De schoonmaakactie van Jeroen kreeg veel bijval én had resultaat.


  • Door

    Team Nudge

    23 augustus 2013

Personeelsleden van een bedrijf in de Nijmeegse binnenstad werd dinsdagochtend verrast door een hoop afval voor de deur. Hun eigen afval. Met een grote poster erboven met de tekst: 'jullie hadden dit gewoon moeten opruimen!". De tekst was van Nijmegenaar Jeroen. Hij is een van de vele Nederlanders die in alle anonimiteit zwerfafval opruimen. Wanneer hij zijn hond uitlaat op het strandje aan de Waal, heeft hij altijd een rol vuilniszakken bij zich.

Hij kwam de medewerkers van het Nijmeegse bedrijf 's avonds tegen, toen ze een barbecuefeestje hielden op het strand. Hij kletste gezellig wat met ze en maakte ze erop attent wel al het afval van de barbecue op te ruimen. "Ik heb ze zelfs nog een grote afvalzak gegeven." Maandagavond kwam hij er weer en was het één grote bende. Maar liefst vier grote vuilniszakken waren nodig om het op te ruimen.

Omroep Gelderland wijdde een filmpje en een bericht aan de actie van Jeroen. Op de site regende het reacties: veel bijval voor Jeroen én boze reacties naar de vervuilers. In eerste instantie reageerde het bedrijf nogal lauw op de actie van Jeroen, maar na de storm van kritiek kwamen ze alsnog over de brug met excuses en een tegenactie. Drie werknemers zullen bezoekers van het Waalstrandje gaan wijzen op het belang van het opruimen van zwerfafval. Jeroen is tevreden: “Ik ben hier blij mee. Het is nu nog even wachten op een mooie dag.”

Neem je ook eens wat zwerfafval mee? 

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 3

Reiné Gadellaa 23 augustus 2013

Héél goede actie!

Marielle Hoefnagel 26 augustus 2013

Super goede actie en ja, ik neem ook zwerfafval mee, vooral als ik ga wandelen met mijn kinderen en de hond in de bossen!

Cp Lucas 3 juli 2016

Ik ben zwerfvuilambassadeur te water in Oudewater eo.
Hopelijk volgen er hiervan nog meer op aarde om mens en dier te redden van het zwerfvuil en de vervuiling.