Buurten met Energie: wie gaan de uitdaging aan?

Maandagavond 2 september. Nudge HQ stroomt vol met Nudgers voor het vervolg op de geslaagde eerste bijeenkomst van Buurten met Energie een maand geleden. Suzanne doet verslag.


  • Door

    Team Nudge

    5 september 2013

Deze keer zijn er maar liefst acht initiatieven aanwezig. Zal het net zo’n geslaagde avond worden als begin augustus? Wij zijn heel benieuwd met welke mensen we echt aan de slag zullen gaan voor Buurten met Energie!

Vanavond zijn, op verzoek van de deelnemers, twee heren uitgenodigd om kennis te komen delen over de praktijk van een lokale energie coöperatie. Hoe zet je die op, maar ook hoe houd je die actief? Dit zijn Eric de Lange van Zon op Nederland en Manuel den Hollander onder andere betrokken bij CALorie. Heel fijn dat zij vanavond vraagbaak willen zijn! Om het kennispanel compleet te maken is ook Marleen van der Zwan van Greenchoice er weer bij.

We splitsen de groep in tweeën, zodat iedereen de kans krijgt zijn vragen te stellen en beide heren te ontmoeten. Iedereen is enthousiast en al snel barst het vragenvuur los.

De meest uiteenlopende vragen passeren de revue. Hoe vertel je je verhaal als coöperatie? Waarom willen mensen meedoen met een lokale energie coöperatie? Hoe verzamel je mensen om je heen die samen met jou aan de slag willen? Welke projecten kun je als coöperatie uitvoeren? Wat heeft het nieuwe energie akkoord voor gevolgen voor het samen zonne-energie opwekken? Hoe zorg je voor een kloppend verdienmodel? De tijd vliegt voorbij. Aan het eind van de avond spreken de deelnemers onderling elkaar ook nog even aan. Hoe gaat het nu bij jullie? Zijn jullie al verder? Gaan jullie meedoen met Buurten met Energie? Weer een avond vol vragen, antwoorden en energie. De volgende stap voor de deelnemers is, beslissen of ze definitief deelnemen aan Buurten met Energie. Met een goede week weten we hier meer over. Wij zijn benieuwd en kijken ernaar uit om de samenwerking aan te gaan! 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Supernudger 12 september 2013

Vandaag is de dag van de duurzaamheid. Het is belangrijk dat huishoudens energiezuinig worden. Daarvoor is een speciale cursus ontwikkelt. Hierbij kunnen buurten in Leeuwarden meedoen om hun buurt energiezuiniger te maken

http://www.technischwerken.nl/nieuws/nhl-cursus-hoe-verduurzaam-ik-mijn-woning
met de tips uit deze curus kun je jouw huis verduurzamen. Wanneer je ambassadeur wordt van je eigen buurt kun je ook tips aandragen die in de gemeente gepubliceerd worden.