Match: workshop voor duurzame finance-dummies

Onze Matchmaker Rianne was een van de deelnemers aan de workshop 'Finance voor Social Entrepreneurs' - een match tussen BBK/ Door Vriendschap Sterker, Social Enterprise NL en Nudge. Ze doet verslag.


  • Door

    Team Nudge

    26 september 2013

Met gemengde gevoelens stapte ik de Posthoornkerk aan de bruisende Haarlemmerstraat binnen om deel te nemen aan deze workshop finance voor dummies. Een lesje bedrijfseconomie en boekhouding klinkt interessant maar tegelijkertijd is het nou niet direct de meest spannende materie. Zeker niet voor de vrijdagmiddag. Maar een opfrisbeurt voor een uber- dummie kan nooit kwaad, toch?

De workshop was een gezamenlijk georganiseerd door Social Enterprise NL en Nudge. BBK/ Door Vriendschap Sterker bood de workshop een gastvrij onderdak. Deelnemers aan de workshop kwamen uit diverse duurzame organisaties. Werkzaam in uiteenlopende functies hebben we gemeen dat we niet direct een financiële rol hebben, maar zijn we door de dagelijkse praktijk wel gedwongen om op zijn minst een goed begrip van de basics te hebben. Dit resulteerde in een groep actieve deelnemers!

De locatie, waar communicatieadviesbureau BBK/ Door Vriendschap Sterker kantoor houdt, is ronduit indrukwekkend en vooral inspirerend. Gastvrouw Natascha Kooiman heette iedereen enthousiast welkom. Social Enterprise NL, het platform dat de groeiende sociale enterprise sector in Nederland verenigt en zo goed mogelijk ondersteunt, initieerde de workshop die inhoudelijk werd verzorgd door Nudge.

Na een bescheiden voorstelronde waarin iedereen zich voordeed als de aller-, aller-, allerdummiest deelnemer ging de workshop van start. Levendige voorbeelden en input van mijn mededeelnemers maakten dat ik de basis, na veel ‘ow ja’- en ‘zo zat dat’-momenten, weer onder controle heb. Met als verrijking het duurzame aspect dat ook in bedrijfseconomie-land overal doorgevoerd kan en (naar mijn mening) moet worden.

De borrel, perfect verzorgd met heerlijke (warme) hapjes en drankjes, deed het welverdiende weekend inluiden. Drie dots zijn succesvol geconnect! En er staat een groep geïnteresseerden klaar voor ‘finance voor semi-gevorderden’! :)

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0


Gerelateerde blogs