Matchmaking werkt!

De Vrienden van Nudge, inmiddels meer dan 150, geven duurzame initiatieven uit de Nudge community een zetje met hun Vriendendienst - een concrete bijdrage in de vorm van producten, diensten of uren. Het leidt tot verrassende en vruchtbare matches en interessante samenwerkingen. De oogst van deze maand! 


  • Door

    Team Nudge

    31 oktober 2013

Kookworkshop in Hoofddorp

Woensdag 30 oktober organiseerde Esther, ondernemer bij Vriend beebox, een kookworkshop, samen met Claudia, van Vriend Vuur&Vlam Kookt. Twaalf nudgers gingen in Parkcafé Groen in Hoofddorp samen aan de slag met Claudia’s recepten en regionale ingrediënten uit de beebox. “Jullie hebben er weer 12 ambassadeurs bij!”, zei een enthousiaste deelneemster na afloop. “En dat is precies wat Nudge is: delen, geven en krijgen”, vulde een ander aan. Een echte Vriendendienst best practicedusOp Facebook een uitgebreid fotoverslag.

Supermatch: MVO event in Utrecht op 15 november

Guus Verlaat wilde met zijn bedrijf Team Kikk een bijeenkomst met het thema MVO organiseren. Nudge koppelde hem aan Vitens, dat een lokatie en catering beschikbaar stelt. Ook de workshops worden verzorgd door Vrienden van Nudge. Rene Schoenmakers van WTH vertelt wat MVO voor de interne organisatie kan beteken en Henk Palte van B2B Sustainable gaat in op de rol van MVO buiten de organisatie. En last but not least: Marco van der Ploeg van Fairmedia.tv maakt een videoverslag. Samen meer impact - ze maken het samen waar! Kom je ook?

Hulp bij een duurzaam businessplan

Nudger Maarten Feberwee wil in Leiden een interactieve expositie organiseren over Biobased Economy, een circulaire economie die draait op hernieuwbare (plantaardige) grondstoffen. Hij heeft een ijzersterk projectplan opgesteld en goede contacten gelegd bij de Gemeente Leiden en verschillende potentiële partners. In een brainstorm met Nudge concludeerden we samen dat het tijd is voor een businessplan. Daarmee kan Maarten op potentiële partners afstappen. Met die vraagstelling en het gevarieerde aanbod van vriendendiensten was de connectie met één van de Vrienden van Nudge, Dhuet snel gelegd. Derk Hueting van Dhuet is expert op het gebied van duurzame businessplannen en heeft veel ervaring met gemeentes. Maarten en Derk gaan elkaar binnenkort ontmoeten en spijkers met koppen slaan.

Ter inspiratie: 'The making of..'

GEEF! Café is een recent gestart initiatief in Amsterdam, waar bij het (sociale) principe ‘Jij bepaalt wat je betaalt’ leidend is. Inmiddels heeft GEEF!Café een succesvol eerste weekend gehouden, georganiseerd op een tijdelijke locatie.
Initiatiefnemer Judith Manshanden zocht al in de opstartfase contact met Nudge, om een mogelijke samenwerking te verkennen. Nudge onderschrijft het concept van harte en steunt het project door het onder aandacht van de community te brengen.

GEEF! Café gaat over méér dan alleen het realiseren van een goede plek om eerlijk te eten, het gaat ook over een andere (nieuwe) economie, gestoeld op vertrouwen en delen. Al snel ontstond het idee om de totstandkoming van dit project vast te leggen: ‘The making of’ - vanuit de overtuiging dat deze droom van Judith werkelijkheid wordt… Zo wordt het ook een prachtig voorbeeld en een inspiratiebron voor andere initiatieven.

We benaderden Vriend van Nudge filmmaker Jos Mitsunaga met zijn bedrijf FilmQI. Jos kreeg het zelfstandig ondernemen van jongsafaan mee. Tijdens de eerste kennismaking vonden Judith en Jos meteen veel raakvlakken in hun ideeën over blijvend duurzaam ondernemen, nu en in de toekomst. Dit kan alleen maar een heel mooie film op gaan leveren!

Geïnspireerd? Bekijk het volledige aanbod op het matchmakingplatform! Wie weet zit er iets voor je bij, een aanbod dat jouw duurzame initiatief daadwerkelijk een stapje verder helpt. Een greep uit het aanbod: advies over een duurzame loopbaan, lokaties, gesprekleiders, lezingen, een duurzaamheidsscan, brainstormsessies en zelfs een stuk asfalt.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0


Gerelateerde blogs