Van compenseren naar investeren

Sinds 2011 wordt het ABN AMRO World Tennis Tournament op klimaatneutrale wijze georganiseerd. Door reductie en compensatie van CO2-uitstoot kreeg het toernooi al een groen karakter. Nu kiest het toernooi ervoor om - in plaats van te compenseren - te investeren in duurzaamheid.


  • Door

    Annemarie Appelman

    1 januari 2014

Zo worden er bijvoorbeeld al afspraken gemaakt met leveranciers over efficiënte transporten en worden er veel lokale producten geserveerd. Lees hier meer over wat het toernooi allemaal al doet aan duurzaamheid.

Inspirerend voorbeeld

Inspiratie vonden we al: tennisvereniging Beekhuizen in Velp verduurzaamde met veel succes de organisatie van de jaarlijkse Windmill Cup, een groot internationaal jeugdtoernooi. Wat zou het fantastisch zijn als we met het ABN AMRO World Tennis Tournament kunnen zorgen dat het duurzaamheidsvirus zich onder de verenigingen verspreidt! Daarom starten we nu - samen met de waterbedrijven - voor de tweede keer met een campagne om tennisverenigingen te motiveren om te verduurzamen. Dit jaar met maar liefst vijf watertappunten die gratis worden geplaatst! Een mooie stap richting verduurzaming.

Afspraken met leveranciers

Het toernooi maakt gebruik van groene stroom en de cateraars serveren zoveel mogelijk lokale producten. Verder worden leveranciers gemotiveerd om bewust na te denken hun transport zo effectief mogelijk te regelen, de standbouwers hergebruiken hun standmateriaal en het afval wordt gescheiden ingezameld. Zo heeft de cateraar het afgelopen jaar een reductie van afval bereikt van 1,5%. 

En ook de bezoeker krijgt een nudge

Ook bezoekers worden gestimuleerd om na te denken over duurzaamheid. Zo is er de CO2-calculator. Hierop kunnen bezoekers de CO2-uitstoot van het reizen per eigen auto ten opzichte van het openbaar vervoer uitrekenen. Verder is er in 2011 een 'Band op Spanning - actie' opgezet waarbij bezoekers bij het oprijden van het parkeerterrein de mogelijkheid aangeboden kregen om de autobanden te controleren op de juiste bandenspanning.

 

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project