Tennispark Kralingen onderweg naar verduurzaming

Eind oktober werd Tennispark Kralingen met een overweldigende meerderheid stemmen gekroond tot showcase voor het ABN World Tennis Tournament in 2014. Duurzaam Verenigen geeft een update over de vorderingen.


  • Door

    Team Nudge

    4 januari 2014

De beheerder van het tennispark met drie verenigingen, Tony Khan, wil een volgende stap maken in de professionalisering van het park en hierbij de verbouwing en toekomstige exploitatie zo duurzaam mogelijk vormgeven. Na de bekendmaking hebben Nudge, Duurzaam Verenigen en ABN AMRO gesproken met het tennispark om gezamenlijk te bepalen waar ondersteuning nodig was. Het Tennispark is al ver gevorderd met het onderzoek en planvorming voor verduurzaming. Daarbij werken ze samen met het bedrijf SparQ. Dat heeft een quickscan ontwikkeld voor de verduurzaming van sportparken en ondersteunt het Tennispark als pilot. Een inventarisatie, analyse van mogelijkheden en maatregelen hebben geresulteerd in een businesscase en ‘Plan van Aanpak’.

Het Tennispark Kralingen gaf in de gesprekken aan ze nog ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van financiering en de juiste partijen voor de uitvoering. Nudge en Duurzaam Verenigen hebben daarom diverse partijen aangesloten bij de Kralingse verduurzamingsoperatie richting februari 2014: de presentatie van de resultaten tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Partners denken mee

ABN AMRO denkt mee over de financiering van het gehele plan om tot een gestandaardiseerde aanpak te komen voor andere tennisverenigingen. Energie-experts leveren input over het verduurzamen op gebied van energie bij het clubhuis en verlichting. Medio december vond de offerteselectie plaats. Daarna start de renovatie van de banen, baanverlichting en leidingen voor de watertappunten. Ook wordt een start gemaakt met de energiebesparende maatregelen aan het clubhuis en het plaatsen van zonnepanelen. Eind december nodigde het tennispark de leden en omwonenden uit voor een update van de ontwikkelingen.

Menukaart

Op basis van bestaande kennis en ervaringen met Tennispark Kralingen ontwikkelen het ABN AMRO World Tennis Tournament, Nudge en Duurzaam Verenigen een menukaart vol mogelijkheden voor het verduurzamen van tennisverenigingen. Geïnspireerd door de successen, ervaringen en juist ook de leermomenten van Tennispark Kralingen kunnen andere verenigingen met de menukaart keuzes maken en aan de slag met de verduurzaming van accommodatie en vereniging. De menukaart Duurzaam Verenigen presenteren we naast de showcase van Tennispark Kralingen op het ABN WTT in 2014.

De komende maanden tot aan de presentatie van de showcase op het ABN WTT zullen we geregeld een korte update schrijven over de stand van zaken. Hopelijk kan de schop snel in de grond in Kralingen!

Lucas Hullegie en Pieter Middeldorp zijn initiatiefnemers van Duurzaam Verenigen. Duurzaam Verenigen is Vriend van Nudge en als partner betrokken bij het project van Nudge en het ABN AMRO World Tennis Tournament. 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs