Frituurvet brengt geld in de clubkas

Gebruikt frituurvet is geld waard. Dat weet ook een scoutinggroep in het zuiden des lands. Sterker nog, hun inzamelsysteem draait inmiddels zo goed dat ze er alleen anoniem over willen vertellen - om concurrentie te voorkomen!


  • Door

    Team Nudge

    6 januari 2014

Ruim een jaar geleden ontdekte de scoutinggroep dat je een vergoeding krijgt als je gebruikt olie en vet van consumenten inzamelt. Ze meldden zich aan als inzamelpunt en kregen een container in het clubhuis. Maar helaas... het inzamelen viel niet mee. De meeste mensen wilden er namelijk niet voor omrijden om olie en vetten in te leveren.

Samenwerking met de lokale supermarkten

Daarom bedachten de scouts een ander plan. Ze stapten op de lokale supermarkten af en kwamen tot een samenwerking. Als de vereniging alles zou regelen, konden er containers bij de supermarkten staan. Die aanpak blijkt prima te werken. Wekelijks een volle container betekent een wekelijkse aanvulling op de clubkas. Een volle container levert namelijk een paar tientjes op.

Positieve publiciteit

Het promoten van de inzamelactie heeft de vereniging wel wat geld gekost, maar dat verdienen ze makkelijk terug. En naast alle milieuvoordelen heeft het ze ook een hoop positieve publiciteit opgeleverd.

Tip: vaak is er gratis promotiemateriaal beschikbaar. Als je zelf aan de slag wilt met de publiciteit is er de mogelijkheid om gratis posters laten maken via gemeentewijzer.nl. 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0