Kook jij mee voor ouderen in je buurt?

Met Bijzonder Thuisafgehaald lanceert de sharing-site een mooi initiatief: koken voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij de avondmaaltijd. Doe je mee?


  • Door

    Team Nudge

    16 januari 2014

"Ik droomde al jaren dat buurtgenoten voor ons zouden koken", vertelt mevrouw Kersch (82), die met haar man (87) in Soestdijk woont. "Maar ik wist niet hoe dat te regelen." In de weekkrant van Soest las ze een stukje over Thuisafgehaald. Omdat ze geen computer heeft, belde ze Thuisafgehaald om te vragen of zij haar in contact konden brengen met koks.

Mevrouw Kersch is de diepvriesmaaltijden zat: "Er zit maar één aardappel in. Ik wil zo graag een gezonde maaltijd eten maar ik heb zelf niet meer zoveel zin om te koken voor mijn man en mij. Onze zoon kookte als mantelzorger altijd voor ons, maar die is onlangs overleden. Zou u mij aan een thuiskok kunnen helpen? Dat zou ik echt fantastisch vinden!"

Omdat meneer en mevrouw Kersch geen computer hebben, nam Thuisafgehaald contact op met thuiskok Henk-Jan (Tête à Tête), die op loopafstand woont. Hij wil met heel veel plezier zijn maaltijden met hen delen. Sterker nog, de eerste maaltijd, een lamsstoofschotel, is al afgehaald en volgende afspraken zijn al gemaakt! De kinderen van Henk-Jan gaan de maaltijden voortaan bij meneer en mevrouw Kersch langsbrengen omdat het maar 1 minuut fietsen is. Mevrouw Kersch is dolgelukkig: "Dit is als een droom die uitkomt."

Veel meer mensen zoeken hulp bij de avondmaaltijd. Bijvoorbeeld ouderen, mensen die kampen met een tijdelijke of chronische ziekte of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Voor deze groep zoekt Thuisafgehaald thuiskoks die een stapje extra willen zetten voor hun buurtgenoten. Denk bijvoorbeeld aan het koken op een vaste dag, het doorbellen van je aanbod of misschien het langsbrengen van een maaltijd.

Wil jij net als Henk-Jan als thuiskok iemand uit de brand helpen? Of ben of ken je iemand die ook behoefte heeft aan extra ondersteuning bij de avondmaaltijd? Mail ons dan op info@thuisafgehaald.nl. Geef ook je woonplaats op dan kunnen we makkelijker naar een match zoeken. 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

ansje van de weerdhof 15 januari 2019

Beste mensen, ik kook drie keer in de week voor een oudere mevrouw en ik zou er graag nog wat adressen bij hebben. Ik kook graag en maak alles vers. Ik woon in Amsterdam, in de Watergraafsmeer. Graag hoor ik of er mogelijkheden zijn. gat Ansje