Veel animo voor duurzaam schoolplein van PleinPlan

Vaak krijgen we bij Nudge de vraag of we ook projecten doen om kinderen op basisscholen bewuster te maken van duurzaamheid en hier actief mee aan de slag te laten gaan. Jazeker! Samen met PleinPlan gingen we op zoek naar een schoolplein dat wel een zetje kan gebruiken.


  • Door

    Team Nudge

    29 januari 2014

Om duurzame schoolpleinen onder de aandacht te brengen stelt PleinPlan een 'schoolplein voor drie jaar' ter beschikking. "Na drie weken geweldige gesprekken zijn we toe aan de jurering!", vertelt Johannes Mattiesing van PleinPlan. Zijn eerste reactie op de gesprekken: "Wat een geweldige inspiratie en motivatie is er aanwezig bij de kinderen en het personeel van het basisonderwijs in Nederland. Alles wordt uit de kast getrokken om te laten zien hoe betrokken de kinderen zijn bij het project, de scholen brengen zelfs tekeningen, filmpjes, presentaties en zelfgebakken cakes van de kinderen mee. In één woord: geweldig! 

Daarnaast hebben we gezien dat er een enorme diversiteit aan onderwijs in ons land aanwezig is. Vanwege de grootte van de school, het aantal leerlingen en de draagkracht van de ouders hebben veel scholen het financieel erg moeilijk. Hierbij zien we ook dat er niet op iedere school schoolreisjes of excursies gemaakt worden, computers beschikbaar zijn of op het schoolplein fijn buitengespeeld kan worden. Helaas, maar wel de realiteit! Aan dat laatste hopen wij met dit project ook iets bij te kunnen dragen!"

"Ik ben echt aangenaam verrast dat duurzaamheid zo leeft in het basisonderwijs. Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid geen begrip meer is maar een levenshouding. Je kan dan ook niet vroeg genoeg beginnen met deze bewustwording. Het is mooi om te merken dat we die visie delen met de scholen die zich hebben aangemeld, daar ontstond er al snel een spontane click met de docenten en betrokkenen van de basisscholen", deelt Johannes. Daar doen we het voor!

"We willen alle deelnemende scholen - en met name de kinderen - geweldig bedanken voor hun motivatie. Het heeft ons geïnspireerd en gesteund in onze visie dat iedere school in Nederland een uitdagend schoolplein verdient. Want leren begint niet bij het binnenlopen van het klas lokaal, maar op het schoolplein!"

Welke school dit voorjaar een aan de slag kan met het verduurzamen van het plein met de toestellen van PleinPlan blijft nog even spannend. De laatste gesprekken vinden op dit moment plaats. Eind februari maken we bekend welk schoolplein een duurzaam zetje krijgt!  

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs