Praktijktest Groengas: Harry's familie en vrienden testen mee

Rijden op Groengas: hoe is dat nou? Vriend van Nudge OrangeGas geeft nudger Harry een week lang de gelegenheid om het zelf te ervaren. Harry vervolgt zijn verslag (eerder al deel 1).


  • Door

    Team Nudge

    4 februari 2014

"Na een paar dagen rijden in de VW UP! op Groengas begint het wel te wennen, ook het kleine formaat (t.o.v. de stationwagon) blijkt in heel veel gevallen ruim genoeg. Een dag naar schoonfamilie met buggy, campingbedje, speelgoed, extra kleding en noem-het-maar-op voor kids onder de 5 jaar is geen probleem. Bijzonder dat het autootje op deze zwaarbeladen snelwegrit ruim 19,5 km per kilo Groengas rijdt. En dat terwijl we stug 125-130 km/h rijden!

Hoewel de echte sneeuw na het weekend weg is, blijft het erg koud in Groningen en glad in de straten. De UP! heeft daar amper last van, en doordat de meeste Groengas stations een automatische tankinstallatie hebben (Lees: je kunt tijdens het tanken in de auto zitten), is Groengas rijden extra comfortabel.

In het kader van het promoten heb ik vrienden uitgenodigd voor een testritje. Natuurlijk waren ze allemaal verrast dat het net zo lekker reed als benzine. Een vriendin beweerde dat de UP! "net zo lekker rijdt als mijn oude Lupo"... tja, het blijft een emotionele bezigheid dat autorijden.

Woensdag werd ik zelfs uit de UP! verbannen omdat mijn vrouw naar de stad moest en niet onze eigen auto mee wilde. Need I say more...

Dit extra ritje zorgde er wel voor dat ik in de problemen kwam. Tussen Groningen en Assen liggen geen OrangeGas stations en mijn vrouw had de auto die avond weer nodig om een groep dames naar de stad te rijden. Met een auto vol dames omrijden via een afgelegen industrieterrein om te tanken is natuurlijk geen optie. En we gaan helemaal niet op benzine rijden.... zo kwam het dus dat ik op weg naar Assen moest omrijden naar het dichtsbijzijnde OrangeGas station (Beilen, 15km verderop) om daar te tanken. Zwaar irritant, maar het bewijst weer dat je wel een beetje moet nadenken voordat je op pad gaat, bewust wat vaker de tank moet volgooien en daarvoor 5 minuten moet reserveren in je drukbezette schema. Zie het maar als een rustmomentje... ff bijtanken!"

Volgende blog meer over hoe zuinig het kan en of er een fiets in de UP! past... en hoe onze eigen auto op geheel Franse wijze protesteert tegen zijn 2e rangs positie deze week.. Volg Harry_Twiet voor de afloop hiervan... 

Vriend van Nudge

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0