Match: Cisca adviseert Rotterdamse Munt

Als Vriendendienst bood Cisca Stasse een adviesgesprek over marketing, sales, strategie en persoonlijke effectiviteit. Ingrid reageerde: haar initiatief Rotterdamse Munt kon zo'n zetje goed gebruiken.


  • Door

    Team Nudge

    13 februari 2014

"Het is een hele reis om een initiatief als Rotterdamse Munt te mogen opstarten. Het idee was snel ontstaan. In een stadsdeel met weinig aantrekkelijke, groene ruimte en weinig toekomstperspectief voor haar inwoners is het heel voor de hand liggend om de potentie van de ruimte en de talenten van de mensen te verbinden. Rotterdamse Munt is een boeiende kruidentuinderij waar groeien, ontdekken en ontmoeten centraal staat. We telen en verwerken de verse kruiden. We delen de passie voor kruiden. In de tuinderij wordt werkend geleerd aan vakmanschap, persoonlijke groei en zelfredzaamheid. Via onze kruiden draagt iedereen bij aan een gezond en groen Rotterdam! 

De deelnemers aan Rotterdamse Munt zijn vrouwen uit de buurt, zonder inkomen uit werk. Vrijwilligers die het leuk vinden om samen te werken in de kruidentuinderij zijn van harte welkom. Op de agenda staan kruidenworkshops voor geïnteresseerden, mini-workshops voor ouderen, jongeren en kinderen. Ook organiseren ze seizoensfeesten voor de buurt.

Tijdens onze reis zijn we vele stations gepasseerd: van station 'idee', via plan, begroting en omzetprognoses, naar grond en schone grond. Financiën, vergunningen, deelnemers en vrijwilligers, buren en geïnteresseerden, inmiddels aangekomen bij het station 'afnemers'. En de reis gaat verder! Schitterend om te zien dat bij ieder station weer meer mensen instappen. Mooi is dat de groep mensen die meereizen steeds diverser wordt; verschillende achtergrond, families, verschillenden dromen en talenten.

Op elk station gelden er andere regels, wordt er een andere taal gesproken. Heel concreet heeft Cisca ons geholpen om een omslag te maken van het ene naar het volgende station, om de taal en de regels te begrijpen. Cisca doet dat door de juiste vragen te stellen en met hele praktische adviezen. Fijn dat we allemaal verschillend zijn. In samenwerking kom je verder!"

Cisca Stasse heeft haar eigen bureau Stasse Support. Ze schreef een inspirerend boek over ondernemerschap "Jij onderneemt het" en richtte het VrouwenNetwerk Drechtsteden op.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0


Gerelateerde blogs