Cupido begeleidt GEEF Valentijnsweekend

Op 14 & 15 februari was het GEEF Valentijnsweekend. Het werd gehouden in Proef op het Westergasterrein in Amsterdam. Judith doet verslag.


  • Door

    Team Nudge

    19 februari 2014

"De voorbereidingen begonnen op vrijdagochtend in alle vroegte. Onder de bezielde leiding van Ruben en Willem, de chefs van Willem & Cammeraat, gingen onze vrijwillige koks aan het werk. Het Spaanse temperament van Coloma, de zuidelijke gezelligheid van Bastiaan en de dosis liefde van Su zorgden niet alleen voor een verscheidenheid aan smaken in het eten, maar ook in de keuken! 

Voor de ingrediënten van het diner kozen Ruben en Willem, geheel volgens de filosofie van GEEF, voor biologische en lokale producten. En natuurlijk voor groenten uit het seizoen. Met als hoogtepunt de zeer vergeten groente kardoen. Zo vergeten, dat zelfs de groothandel er niet aan had gedacht om het te bestellen! Gelukkig had Ruben nog een geheim adresje waar hij kon aankloppen voor wat kardoen. Deze distel, verwant aan de artisjok, kwam bij de vegetariërs op het bord. De vleeseters kregen een heerlijk stukje rundersukade van biologische boerderij De Lindenhoff geserveerd met een tarte tartin van pastinaak.

Ook aan decoratie werd gedacht. Dankzij de inspanningen van onze stagiaire Claire werd Proef omgetoverd tot een waar liefdesparadijsje, waar we de gasten vanaf 19.00 uur welkom heetten met een vers gemaakte cocktail van komkommer, gember, appel en wodka. Verregend door het slechte weer druppelden de gasten binnen en langzaam maar zeker vond iedereen zijn plekje aan tafel.

Na een heerlijke amuse die gedeeld moest worden met je date, geliefde, vriend of buurman, opende Cupido de avond. Via de luidspreker sprak hij ons toe vanuit de Zevende Hemel en legde het verloop van de avond uit. Daarna was het tijd voor een trio. Een trio van biet welteverstaan. Het bietensoepje, de bietencarpaccio en het torentje van bietengelei deden menig hart sneller kloppen. En de liefde hing in de lucht want al snel werden er nieuwe vriendschappen gesloten aan tafel! Tijdens het hoofdgerecht werd er druk gekletst en geïntegreerd. Het dessert van chocoladefondant met ingemaakte granaatappelpitjes droeg nog verder bij aan de opperbeste sfeer.

Tijdens een kopje fairtrade koffie, gesponsord door Moyee, werd het tijd om te gaan geven. Want ook dit diner was 'pay as you can'. Cupido begeleidde ons door het geef-proces. En dat deed hij goed, want de giften waren gul! Op zaterdag lag de gemiddelde gift maar liefst op 26 euro per persoon. Ook deze keer doen we met de opbrengsten van het diner iets leuks voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Houd onze Facebookpagina in de gaten en stem op het project waarvan jij vindt dat het een bijdrage verdient! Liefde vermenigvuldigt zich immers door delen!

Het was weer een geweldig weekend. Alle vrijwilligers en gasten, heel veel dank voor jullie aanwezigheid en hulp!

Deze blog verscheen eerder op de GEEF!blog

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0