Verhuur je eigen auto op Schiphol

De startup ParkFlyRent biedt een nieuwe vorm van autodelen: je parkeert gratis op Schiphol en verdient misschien zelfs geld aan de verhuur van je auto.


 • Door

  Team Nudge

  20 februari 2014

Tijdens jouw vakantie verhuurt het bedrijf je auto, keurig netjes verzekerd. Je krijgt je auto netjes gewassen terug en deelt mee in de opbrengst. Ook als huurders heb je voordeel: de huurprijs bij ParkFlyRent ligt gegarandeerd 20% lager dan bij de gevestigde autoverhuurbedrijven.

"We screenen de huurders", vertelt initiatiefnemer Niels de Greef. "Ook dekt ParkFlyRent risico's af door een allrisk verzekering bovenop de eigen autoverzekering af te sluiten."

Hoe werkt het?

 1. je meldt je auto online aan bij ParkFlyRent
 2. je levert je auto in bij ParkFlyRent in Hoofddorp (op 5 km van Schiphol)
 3. ParkFlyRent noteert je kilometerstand, hoe vol je tank is en of je schade hebt
 4. je wordt met je eigen auto naar Schiphol gebracht
 5. je auto wordt gewassen en geparkeerd
 6. terwijl je weg bent, verhuurt ParkFlyRent je auto aan gescreende huurders, volledig verzekerd
 7. je auto wordt opnieuw volledig gereinigd
 8. bij aankomst word je weer opgehaald op Schiphol 
 9. als je auto verhuurd is, ontvang je een deel van de opbrengst

​​"Als je gaat vliegen, betaal je bijna meer voor het parkeren van een auto dan voor een vlucht”, zegt De Greef tegen P+. "Een beetje asfalt met een slagboom voor honderd euro per week, dat is toch geen service?"

De website van ParkFlyRent is nu een half jaar in de lucht. Na een eerste vestiging op Schiphol willen ze zich later in 2014 ook vestigen op de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam. Maar de ambities van het bedrijf reiken verder - ze willen uitbreiden naar onder meer Engeland, Frankrijk en Duitsland. "In Amerika heb je Flightcar en RelayRides. Ons doel is om in 2020 Europees marktleider te zijn in autodelen op luchthavens", zegt De Greef.

In november 2013 won ParkFlyRent de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs. Met deze prijs wil de ANWB via het platform van New Venture extra innovatiekracht te genereren op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Supernudger 13 augustus 2014

Een hele nette en schone auto bij jullie gehuurd. Top!