The Drinkable Book: waterfilter én voorlichting

Een boek dat één persoon voor vier jaar van schoon drinkwater voorziet, dat is The Drinkable Book.


Communicatiebureau DDB New York ontwikkelde samen met WATERisLIFE deze waterfilter én handleiding over veilig drinkwater.

De Amerikaanse scheikundige Theresa Dankovich ontwikkelde het speciale papier. De coating van zilveren nanodeeltjes doodt 99,99% van de bacteria en bekende ziekteverwekkers zoals E. coli, tyfus en cholera. Het werkt simpel. Je scheurt een bladzijde uit langs de perforatie en schuift hem in de 3D geprinte verpakking van het boek. Je schenkt het verontreinigde water erdoor en je beschikt over veilig drinkwater. De tekst, gedrukt met voedselveilige inkt, geeft informatie over water en hygiène.

3.4 miljoen mensen sterven jaarlijks door het gebruik van verontreinigd water. De meeste slachtoffers hadden geen idee dat hun water niet veilig om te drinken was.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0