Match: groengas barbecue op Klein Groenbergen

Onlangs startten nudgers Wim en Elly hun Natuurkampeerterrein Klein Groenbergen. Voor de feestelijke opening maakten ze gebruik van het aanbod van Vriend van Nudge Greenes: een barbecue-auto op groengas. Elly vertelt.


  • Door

    Team Nudge

    8 mei 2014

Enige jaren geleden zette ik MIJN stip op de kaart en sindsdien ben ik actief betrokken bij Nudge. Het is leuk, nuttig en leerzaam om met zoveel volgers nudges te geven. Wat worden hier onnoemelijk veel tips en ideeën genoemd op het gebied van duurzaamheid. Vaak heel simpel, voor de hand liggend, soms erg ingewikkeld, maar altijd maakt het mij nieuwsgierig en raak ik niet uitgelezen op Broedplaats. Tips als zelf wasmiddel maken, zelf mayonaise maken zet ik weer door naar onze familiekrant.

Naast onze bed & breakfast openden wij op 2 mei een Natuurkampeerterrein, alleen voor fietsers en wandelaars toegankelijk, kleinschalig, intiem, puur natuur. Voor de feestelijke opening waren wij op zoek naar passende ideeën. Toen het bedrijf Greenes uit Harmelen via Nudge het gebruik van een Groengas BBQ aanbood was ik direct enthousiast. Vertel waarom jij deze BBQ zou willen gebruiken, was de opdracht. Snel een verhaaltje gemaakt, natuurkampeerterrein, opening, eten uit de natuur, vegetarisch enz. En ja, de jury was overtuigd. Dus op 1 mei pikten we in Harmelen de gifgroene Renault Laguna aanhanger op. Veel bekijks onderweg!

De maaltijd voor 60 personen hebben we bereid met ingrediënten uit eigen moestuin en nabije omgeving; spinaziesoep, brandnetelsoep, notenburgers, portobello's met geitenkaas uit de streek, kweeperengelei met Remeker kaas, snijbietfrittata, rucolasla, pesto's van noten en rucola, zelfgebakken brood, gekruide aardappeltje, stamppot van raapsteeltjes met radijsjes, salades, pastasalade en een ambachtelijk ijsje uit een antieke ijscowagen als toetje.

De Groengas BBQ in de halve gifgroene auto kreeg veel aandacht. De kruidige aardappeltjes werden aangebakken op de bakplaat en later gingen de notenburgers en portobello's op de roosters. Een prettige, veilige en snelle manier van eten bereiden. Aan de gasten vertelden wij hoe we aan deze auto kwamen, over Nudge, over Greenes, over Groengas rijden en Groengas BBQen. Duurzaam en in stijl barbecueën, het kan dus!

De mannen van een plaatselijk tentenverhuurbedrijf keken verliefd naar de groene auto met deze mooie BBQ mogelijkheid. Handige jongens die kansen zien: "Zo'n auto kunnen wij ook maken. Als brandweermannen kunnen we op deze manier veilig en schoon BBQ-en uitdragen. Onze commandant gaat op zoek naar een goede voorkant van een oefenauto". Helemaal enthousiast! Net als wij, dat we op deze manier ook een nudge konden geven." 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0