Pak die wildcard voor de NLC!

Elk jaar hebben we voor de Nudge Leadership Challenge één wildcard beschikbaar voor een gedreven jonge leider die zelf het verschil wil gaan maken. Wildcard-deelnemer Hubert vertelt over zijn ervaring vorig jaar.


  • Door

    Team Nudge

    3 juni 2014

De Nudge Leadership Challenge komt er weer aan! Vorig jaar heb ik als gelukkige winnaar van de wildcard een unieke kans gekregen om aan dit evenement mee te doen. Een vriend van mij had al eens enthousiast verteld over zijn deelname en ging later zelfs mee naar de Noordpool. Dat klonk gaaf! Toen ik ook nog een mail van de universiteit kreeg over deze challenge ben ik me eens gaan verdiepen in Nudge.

Het actief ondersteunen van duurzame initiatieven - duurzaamheid, goede ideeën, netwerken en gewoon doen - dat zijn dingen die bij mij passen en die mij aanspreken. Met mijn studie ‘Energy Science’ heb ik grote interesse in de toekomst van onze energie- en voedselvoorziening en ik houd er van om op een actieve en ondernemende manier met mooie ideeën bezig te zijn. Een goede combinatie leek mij. De challenge zelf ging daarnaast ook over leiderschap. Iets waar ik op de universiteit het een en ander over had gehad, maar ja, dat is wat anders dan de praktijk. Wat zouden ze er hier over vertellen? Hoe wordt dat toegepast in de wereld van duurzaamheid? Hoe zou ik het zelf doen? Het leek me gaaf met andere vooruitdenkende mensen op een professionele manier bezig te gaan met het creëren van impact op duurzame initiatieven. Reden genoeg om me op te geven en te duimen voor een wildcard. Maar ja, wat is de kans dat... denk je dan. Toch het gokje maar gewaagd.

"En blij toe! Ik kon mijn oren niet geloven toen ik gebeld werd, wat was dat gaaf zeg! De drie dagen van de challenge hebben een heel vol, maar vooral ook leerzaam en leuk programma. Het is inspirerend om te zien hoe sommige voorbeeldfiguren denken en doen als persoon en als professional. Erg gaaf vond ik bijvoorbeeld het verhaal van Wiebe Draaier over hoe hij duurzaamheid en leiderschap ziet en uitvoert. Ik heb pas zelfs de aantekeningen daarvan nog eens doorgenomen! De challenge is een echte wedstrijd. Hiervoor wordt iedereen individueel gescoord tijdens het hele weekend. Daardoor ga je zelf ook meer opletten. Je wordt bewuster van je eigen leiderschapskwaliteiten, maar ook van die van anderen.

Het creëren van een netwerk is één van de doelen van de challenge en dat doel is zeker bereikt. Ik heb enorm veel mensen leren kennen door de verschillende workshops en opdrachten. Naast inspirerende sprekers waren er ook zeker inspirerende deelnemers met eigen duurzame ideeën en initiatieven. Het zijn mensen die ook echt wat willen doen en die je het gevoel geven van ‘Wij kunnen het!’. Dit gevoel, maar ook de contacten, verhalen en geleerde lessen maken dat het een enorm gaaf weekend was. Dus pak die kans, schrijf je in en join the club!" 

 

 

Schreeuw het van de daken!