Slim verbouwen, Rabobank helpt je op weg

Zaterdag 21 juni organiseerde Vriend van Nudge Rabobank Waterland en Omstreken de 'Slim Verbouwen' markt in poppodium P3 in Purmerend, vol workshops en kraampjes met informatie. Nudger Pim van het Regenwatertoilet was erbij!


  • Door

    Daphne Schmidt

    23 juni 2014

In totaal waren er 20 lokale ondernemers aanwezig. Het lokale poppodium stond vol kraampjes waar de ondernemers hun duurzame producten en diensten konden presenteren. Zo werden de bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Van gevelisolatie en zonneboilers tot energiezuinige kozijnen en zonnepanelen.

Regenwatertoilet als voorbeeld

Nudger Pim Wijnakker, de techneut achter het Regenwatertoilet, stond met een sample van zijn innovatieve product op de markt. De kraam was als Vriendendienst beschikbaar gesteld door de Rabobank. Het toilet is nog in ontwikkeling, maar kreeg veel positieve reacties, Pim: “Ik heb een voorbeeld van het systeem laten zien, alle bezoekers die ik er over vertelde reageerde heel enthousiast. Veel mensen wilden direct een regenwatertoilet bestellen.” Voor het zover is is Pim nog bezig om de financiering voor de productie voor elkaar te krijgen. Tijdens de markt heeft de Rabobank interesse getoond in zijn plan. Ook de gemeente Purmerend ziet het Regenwatertoilet wel zitten en onderzoekt de mogelijkheden om deze op basisscholen te installeren. Een mooie match dus!

Workshops

De informatiemarkt 'Slim Verbouwen' is een initiatief van Rabobank Waterland en Omstreken in samenwerking met een aantal klanten en andere partijen. Rabobank hecht veel waarde aan het in beweging brengen van mensen en de lokale economie. Lea Sterenborg, Directeur Commercie Rabobank Waterland en Omstreken: “De sterke worteling in de samenleving is het belangrijkste 'erfgoed' van de coöperatie. In nieuwe vormen van communities zijn we met verschillende partijen, klanten en ondernemers op zoek gegaan naar kennis, ervaringen en nieuwe concepten die de regionale economie verder helpen.

Tijdens de informatiemarkt werden workshops georganiseerd over de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen toe te passen. Zo stonden lokale installateurs, aannemers en adviseurs klaar om advies te geven over het verbeteren van je woning, verlagen van de energielasten en de financiering van een verbouwing. Vol inspiratie en nieuwe plannen konden de bezoekers direct terecht gemeente Purmerend voor vragen over vergunningen en subsidiemogelijkheden.

Vriend van Nudge

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0