Match: GEEF! geeft feedback aan Seats4Silence

Eline (Zin in Buiten) tekende in voor de Vriendendienst van Judith (GEEF!) om te sparren over haar nieuwe initiatief Seats4Silence. Ze vertelt over deze match.


  • Door

    Team Nudge

    30 juni 2014

"Met Seats4silence wil ik zelfstandige professionals inspirerende flexplekken of gesprekslocaties bieden. In dit experimentele initiatief koppel ik mooie, stille buitenplekjes bij plattelandsondernemers aan het digitale netwerk van zelfstandige professionals Seats2Meet.com. Om stilte en groen toegankelijk te maken voor flexwerkers op zoek naar rust en ruimte in hun hoofd, alleen of in een klein groepje (werken, coachen, reflecteren enz). En om het buitengebied te promoten. Reserveren gaat online, dat is altijd toegankelijk voor de klant en de locatie kan op deze manier de bezetting goed reguleren.

In seats4silence als sociale en omgevingsgerichte co-creatie creëren meerdere partners samen veel waarde. Als startende ondernemer ben ik nieuwsgierig naar verdienmodellen waarin alle partners er beter van worden. Daarom trok het Connecting the Dots-aanbod van Judith Manshanden me aan: zij bood aan om te adviseren bij het maken van een businessplan mbt nieuwe verdienmodellen. Met haar bedrijf GEEF! brengt Judith haar eigen sociale ideaal 100% tot uitdrukking in haar bedrijfsvoering. Het geven is ook onderdeel van seats4silence, maar is nog niet uitgekristalliseerd tot volledig verdienmodel.

Op de kersverse locatie in Rotterdam Sumatrastraat 20-22 vond ik een zachte oase in een grootschalig herontwikkelingsgebied (kop van Zuid). Het café annex winkel is een gemoedelijke, hippe locatie. Onder het genot van een heerlijke koffie verkeerd met croissant hadden we ruim de tijd om elkaar te leren kennen en uit te wisselen over onze activiteiten.

In het gesprek met Judith verschoof mijn aandacht van zoeken naar een verdienmodel, naar focussen op de kern van mijn eigen droom en mijn eigen rol in mijn initiatief. Raak! In de samenwerking en mijn intentie om in co-creatie open te staan voor invloeden van buitenaf, ligt namelijk het gevaar op de loer mijn eigen kern te verliezen. En daarmee mijn energie die nodig is om obstakels buiten mijn eigen 'comfort zone' te overwinnen, benadrukte Judith. Zij gaf aan dat met het aanscherpen van de droom, de uitwerking van het plan en daarmee het verdienmodel duidelijker zal worden.

Voor mij is deze feedback heel fijn. Judith moedigt me aan om nog meer vanuit mijn gevoel te werken. Dat vraagt om rust, tijd en vertrouwen. Als starter heb ik veel ontwikkeld in korte tijd. Ik realiseer me heel goed dat ik al doende aan het leren ben. Zaken die nieuw voor me zijn, kopieer ik van anderen die me inspireren. Het is goed om de zomerperiode te benutten om het een en ander te laten bezinken in mijn eigen systeem." 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0