Nudge draait vraag-aanbod-mechanisme succesvol om

2 juli 2014

Tijdens de Vriendenbijeenkomst gisterenavond bij Interface in Scherpenzeel verwelkomden we de 250e Vriend van Nudge. De Vrienden van Nudge vormen een snelgroeiend netwerk van ondernemers die zich actief inzetten voor de transitie naar een meer duurzame maatschappij. Via hun Vriendendiensten ondersteunen ze bovendien duurzame initiatieven van andere ondernemers of betrokken burgers met een missie. Recent hebben onder meer Google Nederland, Rooflife, The Dutch Weedburger, Justnuts, Rabobank Waterland en Omstreken zich aangesloten bij de Vrienden van Nudge.


Met de Vriendendiensten lanceerden we anderhalf jaar geleden een originele en succesvolle aanpak om duurzame initiatieven in de maatschappij te ondersteunen. Vrienden van Nudge leveren via een Vriendendienst een actieve bijdrage in de vorm van producten, diensten of uren. Op het online platform is een breed aanbod aan Vriendendiensten te vinden. Nudge zorgt dat deze bijdrage ‘in natura’ gekoppeld wordt aan een duurzaam initiatief uit de community. Door het bekende vraag-aanbod-principe om te keren, helpt Nudge vele initiatieven een stap verder.

Al veel verbindingen gelegd

Inmiddels zijn al vele verbindingen gelegd. Zo leverde adviesbureau VODW strategisch advies aan het jonge bedrijf Xofa, dat nieuwe producten ontwerpt en maakt van oud leer. Duurzame Drukkerij Printvisie drukte eigen Nee-Ja/Nee-Nee brievenbusstickers voor Nudge en verzond ze gratis naar honderden nudgers. Samen met de initiatiefnemers vangt producent greenSand CO2 af in de grond van een moestuinproject op het Utrechtse Kanaleneiland. Refinity adviseert het eerlijke kledingmerk Dresspecially in de zoektocht naar een duurzaam productieproces.

Jan van Betten (oprichter Nudge): “Invulling van duurzaamheidsdoelstellingen staat inmiddels bij de meeste bedrijven op de agenda. Ik merk in ons netwerk dat bedrijven nu toe zijn aan nieuwe inspiratie en andere wegen zoeken. Nu we steeds meer geconfronteerd worden met de grenzen van de groei, komen nieuwe vormen van ruilen, delen en geven naar de voorgrond. Samenwerking en uitwisseling staan in toenemende mate centraal. Daar spelen we op in met het netwerk van de Vrienden van Nudge en door de koppeling met initiatieven uit de Nudge-community.”

Breed en snelgroeiend ondernemersnetwerk

De Vrienden van Nudge zijn in hoog tempo uitgegroeid tot een ondernemersnetwerk van 250 organisaties en bedrijven uit allerlei sectoren. Inspirerende Vriendenbijeenkomsten zorgen voor een uitwisseling van kennis, contacten en ervaring tussen gerenommeerde multinationals en kleinere lokale bedrijven, innovatieve uitvinders, ervaren zzp’ers, researchers en dienstverleners met specifieke expertise. 

Ook Vriend van Nudge worden?

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Karl Carey 2 maart 2018

Met spoed geld nodig? Wij helpen u verder!
Bent u door de huidige situatie in de problemen geraakt of dreigt u in de problemen te raken?
Via deze weg geven wij u de mogelijkheid om een nieuwe weg in te slaan.
Als vermogend persoon voel ik me verplicht mensen die het moeilijk hebben bij te staan en ze een kans te geven. Iedereen verdiend een nieuwe kans en aangezien de overheid het laat afweten, zal het van anderen moeten komen.
Geen enkel bedrag is te gek voor ons en de looptijd bepalen we in onderling overleg.
Geen verrassingen, geen extra kosten, maar gewoon de afgesproken bedragen en verder niks.
Wacht niet langer en reageer op dit bericht. Geef aan welk bedrag u wilt lenen en wij nemen contact met u op om alle mogelijkheden door te nemen. contact met ons op karlcarrey27@gmail.com

Met spoed geld nodig? Wij helpen u verder!