Match: Levenbach adviseert over regelgeving stages

Meer en meer studenten weten Nudge te vinden en hebben interesse in een afstudeer- of meeloopstage binnen de organisatie. Het vinden van goede stagiaires kan al lastig zijn, maar lastiger is nog om je een weg te banen in de jungle van de regel- en wetgeving op het gebied van stages.


Dat het constant aan verandering onderhevig is, helpt niet echt mee. Wat mag je wel en wat mag je niet vragen van en bieden aan een student? Vriend van Nudge Levenbach Advocaten weet dit als geen ander. Als vriendendienst gingen zij in gesprek met Tieneke Breemhaar van Nudge en zij vertelt je hier graag meer over.

"Nudge wil dolgraag een maatschappelijke bijdrage leveren door op te treden als leerbedrijf om jong professionals klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Ook hebben wij veel profijt van de uitkomsten van onderzoeken waarmee we direct aan de slag kunnen, zoals het onderzoek naar impact of naar jongeren en duurzaamheid. Onderzoek door studenten is een goede aanvulling en iets waar wij zelf vaak niet aan toe komen!

Op naar Levenbach Advocaten. Met een opgebroken weg en dus veel zand (hier waren we overigens duidelijk over geïnformeerd), mooi weer en dat in combinatie met een grote dennenboom voor het pand in Amsterdam- Zuid, hadden wij het gevoel een vergadering te hebben in de duinen. Een prettig gesprek volgde met, niet geheel onbelangrijk, heerlijke chocoladerepen op tafel. We kregen meer - en vooral overzichtelijke - informatie over de regelgeving rond stages en de veranderingen die er aankomen op het gebied van de Wet ‘Werk en Zekerheid’. Wat wij bijvoorbeeld niet wisten is dat ook nadat de studie is afgerond stagiaires ingezet mogen worden. Voorwaarde is dan wel dat er een heel duidelijk leerelement overheerst en de vergoeding niet te hoog is, waardoor risico bestaat dat de stage-overeenkomst toch als een arbeidsovereenkomst wordt beschouwd.

Een snelle opvolging en terugkoppeling van de afspraken volgde. Alle informatie, en dat was veel, kregen we in de vorm van een Powerpoint presentatie nagestuurd. Dit, plus een voorbeeldovereenkomst om af te sluiten met stagiaires en een overzicht van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van stages, zorgde voor een gerustgesteld gevoel. We hebben meer kennis over hoe het nou precies ook alweer zat, zit en -met een vooruitziende blik op 2015- uit zal zien!"

Wil jij ook meer informatie over stagiaires binnen jouw organisatie en of de Wet ‘Werk en Zekerheid’? Stuur een mail naar marloeseefting@levenbach.nl. Zij delen graag de presentatie met je. Ook met specifieke vragen/ opmerkingen kan je bij hen terecht!

Vriend van Nudge

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0