Verkoop je eigen spullen bij mijnTafel

Zijn de ongebruikte spullen op je zolder nog best wat geld waard? Ben je handig en maak je zelf de mooiste dingen? Heb je een webshop en wil je ook een fysiek verkooppunt? Ben je dol op vrijmarkten en kringloopwinkels? Misschien is het franchiseconcept van mijnTafel dan iets voor jou.


  • Door

    Team Nudge

    25 augustus 2014

Bij de vestigingen van mijnTafel kun je nieuwe, tweedehands of zelfgemaakte spullen verkopen zonder dat je er verder omkijken naar hebt. Je huurt een 'tafel' (eigenlijk een kast) en je bepaalt zelf de verkoopprijs. mijnTafel beheert en verkoopt jouw spullen. Elke week krijg je de volledige opbrengst op je rekening gestort. Online kun je volgen wat er verkocht is.

Groot succes in Finland

Het winkelconcept bestaat in Finland al meer dan 20 jaar. Daar heet het itsepalvelukirpputori - een 'zelfbedieningsvrijmarkt' - en je vindt er zo'n 700 winkels in het hele land. Marlies van Steen uit Heerenveen zag hoe de formule in Finland in een behoefte voorziet en haalde het naar Nederland. “Iedereen die bijvoorbeeld eens goed wil opruimen of een galerie te hoog gegrepen vindt of een extra verkooppunt wil hebben, kan er voor kortere of langere tijd een of meer tafels huren”, vertelt ze. “Voor de huur geldt een vaste prijs en de hele opbrengst van de verkoop is voor de huurder van de tafel.”

Op basis van franchise

mijnTafel is een particuliere onderneming die werkt op basis van franchise. De winkel in Sneek bestaat inmiddels ruim een jaar. In Breda en Zwolle werden eerder dit jaar winkels geopend. Nog 5 andere vestigingen zijn net gestart of bezig met de voorbereidingen. En dat is nog maar het begin, want mijnTafel wil binnen 3 jaar minimaal 50 vestigingen openen door heel Nederland.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 4

margriet liefting 25 augustus 2014

BRILJANT IDEE!!!!!!

Supernudger 25 augustus 2014

Ook voor (brede)scholen & IKC een goed idee voor wat extra inkomen (& opruimen).
Plus een nieuwe kans voor de nooit opgehaalde gevonden voorwerpen. Vooral een bekend fenomeen in het VO. Al helemaal prachtig als dit kan leiden tot een educatief project: "duurzaam ondernemen/recyclen in school" voor & door leerlingen (dat kan al vanaf gr. 1).
Veel succes met dit initiatief!

Simone Leereveld, initiatiefnemer en ontwikkelaar Talentenportfolio

Supernudger 26 augustus 2014

Wij zagen deze zomer al zo'n winkel in Groningen. Leuk idee!

Marleen Franckaert 2 september 2014

Is er een winkel in utrecht of omstreken??? Lijkt me een heel leuk idee.