Match: advies voor Dutch Solar Cycle

Elektrisch fietsen op 100% duurzame energie die de fiets zelf opwekt? Dat is het innovatieve idee achter de Dutch Solar Cycle van Guus en Marc.


  • Door

    Team Nudge

    29 augustus 2014

Samen met de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelen ze een aanpak om een E-bike om te bouwen tot 's werelds eerste S-bike, een Self-Charging-Bike. Met zonnecellen in de wielen wordt de accu automatisch opgeladen. Zo heb je elektrische trapondersteuning zonder dat je onderweg op zoek hoeft naar een stekker om je E-bike op te laden.

Met de fiets willen Guus en Marc in juni 2015 deelnemen aan The Sun Trip. Deze race voor elektrische fietsen op zonne-energie gaat van Milaan naar Astana in Kazachstan. Dit is een tocht van 8000 km, zonder volgauto's en volledig op zonne-energie en spierkracht - dat geeft ze alle gelegenheid om de Dutch Solar Cycle op de proef te stellen!

Nudge gaf het Dutch Solar Cycle-team een zetje door ze te koppelen aan de Vriendendienst van adviesbureau Steward Redqueen. In een sessie met Wouter Scheepens kregen ze tips om hun businessplan verder aan te scherpen. Guus vertelt: "Enkele maanden later namen we opnieuw contact op. We hebben laten zien wat wij bereikt hadden, mede met hun advies. Wouter Scheepens was vol lof over onze vorderingen. Als extra bonus introduceerde hij ons in zijn netwerk en bracht ons in contact met verschillende partijen die ons project zouden kunnen ondersteunen."

Via hun deelname aan de ASN-Wereldprijs hopen ze meer bekendheid en financiering voor hun project te krijgen. Inmiddels zijn ze geselecteerd tot de laatste 25 kandidaten. Vier projecten komen in aanmerking voor een van de vier Wereldprijzen à €10.000.

Wil je het project verder volgen? Op hun Facebook-pagina lees je het laatste nieuws!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge