Jan van Betten ontvangt Duurzaam Lintje

2 september 2014

Vandaag werd op Duurzame Dinsdag door Maurits Groen het Duurzame Lintje opgespeld bij Jan van Betten (oprichter Nudge). De onderscheiding wordt sinds 2008 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid. Samen met Jan kregen ook Jan Terlouw, Jan Rotmans en Laurentien van Oranje het Duurzame Lintje opgespeld.


Op deze Duurzame Dinsdag neemt staatssecretaris Wilma Mansveld, namens het kabinet, tevens de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst. Deze is gevuld met duurzame initiatieven van bedrijven, organisaties en burgers en geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland.

In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van de duurzaamheid in het algemeen. 

Jan van Betten: "Ik ben natuurlijk heel erg vereerd met deze onderscheiding. Ik zie het als een hele mooie erkenning en waardering voor het werk dat we doen. Maar dit lintje gaat wat mij betreft naar het hele team van Nudge en naar meer dan 33.000 nudgers. Want dat zijn de mensen die het echte verschil maken. We zien steeds vaker dat verandering van 'onderaf' komt en ik ben blij dat Nudge daar een belangrijke rol in kan spelen".

Schreeuw het van de daken!