Pumpipumpe: lenen van de buren

Het begon met een project voor Zwitserse fietsers: bij een huis met een fietspomp-sticker op de brievenbus konden ze aanbellen om een fietspomp te lenen. Vandaar: Pumpipumpe. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse sharing-community, een soort analoge Peerby.


Natuurlijk, vroeger was het heel gewoon om even bij je buren aan te kloppen. De Zwitsers willen met hun project iets van die vanzelfsprekendheid terugbrengen. Het Zwiterse project heeft nu een uitgebreid vel met stickers, met plaatjes van uiteenlopende zaken als een tent, een grasmaaier, een telescoop, een fondueset, een slee, een schaakspel, keukengerei en natuurlijk elektrisch gereedschap. Wil je meedoen, dan bestel je een stickervel en je plakt de stickers van spullen die je wel wilt uitlenen op je brievenbus.

Je vindt Pumpipumpe ook op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0