SHOP&DROP tijdens de Solar Boat Parade

Afgelopen weekend werd in Amsterdam de Solar Boat Parade gehouden, georganiseerd door Vriend van Nudge De Groene Grachten. Het werd een supermatch: ook vele andere Vrienden leverden een bijdrage. 


  • Door

    Team Nudge

    16 september 2014

Foto door ManjaFotografie

Met een stoet elektrische boten op zonne-energie trok de parade vanaf de Westergasfabriek door de Amsterdamse grachten. De Solar Boats, van futurische ‘formule 1 boten’ tot een elektrische boot met een percussieband aan boord, trokken veel bekijks. Langs de grachten bewonderden nieuwsgierige toeristen en bewoners de duurzame optocht. Met het evenement, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, wil De Groene Grachten demonstreren dat elektrisch varen, naast stil en schoon, ook snel en wendbaar is.

Ook het team van de SHOP&DROP-app was aanwezig met een stand waar bezoekers hun afval konden droppen. SHOP&DROP wil zorgen dat het gescheiden inleveren van afval onderdeel wordt van ieders dagelijkse routine. Om dat te bereiken maken ze het scheiden van afval makkelijk, leuk én de moeite waard. Via de app krijg je persoonlijk advies waar je in jouw buurt je afval gescheiden kunt inleveren. Als tegenprestatie word je beloond met mooie shop-kortingen.

Tijdens de Solar Boat Parade konden de bezoekers, jong en oud, dit al even oefenen bij de shop&drop muur. Ze werden beloond met mooie cadeaus van Vrienden van Nudge en andere duurzame shops: armbandjes en kortingsbonnen van Nukuhiva, de vakantiegidsen van De Groene Vakantiegids, de bamboe drinkbekers van Green Jump, de cardholders van Mensch Made Design, de chocolade van Tony's Chocolonely, de zaadjes en kortingsbonnen van Urban Farmers, de knutselpakketten en kortingsbonnen van De Kleine Vogelaar, de proefpakketjes natuurlijk wasmiddel van Seepje en en de zeepjes van Kandipa.

De SHOP&DROP-app gaat binnenkort live. Waar dat als eerste gebeurt, bepaalt de crowd! Op de website wordt fanatiek gestemd om te bepalen in welke gemeente de app als eerste wordt gelanceerd. Stem je ook?  

Vriend van Nudge

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0