Daklozen verdienen geld met hun handschrift

Daklozen hebben maar weinig tools die ze kunnen inzetten om hulp te vragen. Veel verder dan een kartonnen bordje met handgeschreven tekst komen ze vaak niet.


  • Door

    Matthijs Jaspers

    26 september 2014

En juist dát zet de Arrels Foundation in om geld in te zamelen voor mensen die op straat leven. Het handschrift van deze zwervers is nu te downloaden als lettertype voor je campagne, magazine of voor social media. Geniaal. Het idee is dat grote merken de fonts gaan gebruiken in hun advertising en corporate uitingen. Het geld dat wordt opgehaald gaat direct naar de stichting, die de ruim 3000 daklozen in Barcelona steunt en aan een slaapplaats helpt.

 

Homelessfonts is een initiatief van The Arrels Foundation. De organisatie heeft samen met het Spaanse reclamebureau The Cyranos McCann een collectie van tien fonts ontworpen, gebaseerd op het handschrift van daklozen. Die werden nauw betrokken bij het project en zijn apetrots als ze hun handschrift terugzien in een magazine of campagne. Je kunt de fonts kopen op Homelessfonts.org.    

 

whocares logoDit artikel van Matthijs Jaspers verscheen eerder op de blog van Whocares. Whocares zoekt elke dag naar verschilmakers. Op hun blog verzamelen ze de meest inspirerende en creatieve initiatieven van mensen die elkaar helpen. Ze schrijven over slimme ideeën en hartverwarmende acties, maar vooral over de personen erachter: gewone burgers, entrepreneurs, wetenschappers, kunstenaars en andere ondernemende mensen die de handen uit de mouwen steken en écht iets doen. Whocares is een initiatief van humanitaire organisatie CARE Nederland.   

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0