Hoeveel afval produceer jij in een week?

Voel jij je ook vaak ongemakkelijk bij al die verpakkingen die je dagelijks weggooit? Fotograaf Gregg Segal ging een stap verder met zijn project '7 Days of Garbage'.


  • Door

    Hansje Huson

    5 oktober 2014

Hij portretteert mensen liggend in een soort 'nest' van hun eigen afval van de afgelopen week. Om de impact te versterken, kiest hij voor een natuurlijke achtergrond. "Het confronteert mensen met de overmaat aan afval in hun leven," zegt Segal. "Ik hoop dat ze beseffen dat een flink deel van hun afval onnodig is." Sommige deelnemers aan het project geneerden zich zo voor hun afvalberg dat ze hun vuilniszak vooraf opschoonden. Anderen lieten juist alles ongecensureerd zien in onsmakelijke krachtige beelden.

Een krachtig pleidooi voor de verpakkingsvrije winkel! Want ook in Nederland openen we gemiddeld zeven verpakkingen per dag. Dat is gemiddeld 625 kg afval per persoon per jaar. Ofwel: zo'n 600 miljoen kilo plastic verpakkingsafval per jaar.

Alfie, Kirsten, Miles and Elly

 

Dana

Meer beelden uit de serie zie je in dit Slate-artikel.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0