Match: Bough Bikes helpt De Gezonde Stad op de fiets

De Gezonde Stad was blij met de vriendendienst van Bough Bikes. Ze konden de houten fietsen gebruiken voor een rondleiding langs duurzame initiatieven. Raksha van De Gezonde Stad vertelt.


  • Door

    Team Nudge

    6 oktober 2014

"Op 2 september vond in Amsterdam de jaarlijkse Milieucentradag plaats. Een dag waarop de Milieucentra samenkomen en ervaringen uitwisselen. De taak aan projectorganisatie De Gezonde Stad, voorheen Milieucentrum Amsterdam, om hen de stad te laten zien vanuit ons oogpunt: een stad vol kansen, mogelijkheden en rijk aan duurzame projecten. 

’s Ochtends vroeg klopten onze ‘collega’s’ uit Den Haag, Utrecht en Rotterdam al aan bij ons kantoor in De Groene Bocht, verzamelpand voor duurzame bedrijven en initiatieven. Op het dagprogramma stond een fietstocht langs enkele mooie initiatieven die Amsterdam te bieden heeft zoals de Puur Natuur Tuin, een voormalig braakliggend terrein dat is omgetoverd tot natuurspeeltuin, de Noorderparkkamer, ontmoetingsplek voor bewoners, creatieven en kunstenaars en Café de Ceuvel, waar wordt gestreefd naar zelfvoorzienendheid en het sluiten van kringlopen. Het aanbod van Bough Bikes op Nudge voor het uitlenen van hun duurzame eikenhouten fietsen kwam daarom als geroepen en paste geheel bij de insteek van de dag. Piet Brandjes, één van de oprichters van Bough Bikes, was erg sympathiek, enthousiast en heeft supergoed geholpen bij het logistieke proces. De fietsen stonden ons op te wachten op de afgesproken tijd en zorgde voor veel bewonderende blikken onderling. De Bough Bike oogt eenvoudig, maar authentiek. Die authentieke look komt natuurlijk door de warme zachtbruine kleur van het eikenhout, maar ook door het rechte stuur en de dikke banden. Nadat enkele handen het robuuste houten frame hadden betast (“Toch even voelen, hoor!”), kon de fietstocht beginnen.

We hadden vijf Bough Bikes tot onze beschikking, die voor bekijks zorgden in de stad. De dikke banden maakten de soms hobbelige bestrating langs de grachten bijna onmerkbaar. Door het rechte houten stuur was het nemen van de bochten in het begin nogal een uitdaging voor sommige opoe-fietsers, maar dat wende al snel. Het gevoel dat je ervaart op een Bough Bike verschilt met het gevoel dat je hebt wanneer je de stad doorzoeft op een stalen fiets: op een Bough Bike heb je het gevoel dat je een statement uitdraagt. Duurzaamheid en comfort kunnen namelijk wél samen gaan. En natuurproducten hoeven niet saai te zijn, maar kunnen ook leuk en hip zijn. Al met al was de dag geslaagd, waar de Bough Bikes zeker aan bijgedragen hebben. Erg leuk om via Nudge op deze manier kennis te maken met Bough Bikes en wellicht in de toekomst meer gebruik te maken van deze mooie houten fietsen!"

Vriend van Nudge

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0