Bekende gezichten in de DJ100

De tweede DJ100 is gepubliceerd. Een lijst met 100 jonge mensen die worden geprezen voor hun innovatieve ideeën en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De DJ100 begon als alternatief voor Trouws jaarlijkse lijst met meest duurzame Nederlanders, omdat die maar weinig jonge en vernieuwende gezichten bevat. De DJ100-lijst wordt ieder jaar compleet ververst. Ook deze keer een hoop bekende gezichten van Nudge!


  • Door

    Liz Moen

    1 december 2014

In de lijst staan flink wat Vrienden van Nudge en oud-deelnemers van de Nudge Leadership Challenge. Met trots zetten we ze voor je op een rij. 

Om te beginnen onze eigen Community- & Communicatiemanager Annemarie Appelman. Bij Nudge is Annemarie verantwoordelijk voor alle externe communicatie en motiveert ze de Nudge community om deel te nemen aan de activiteiten. Een welverdiende plek op de lijst!

Bas van den Berg is initiatiefnemer van De Bende, een collectief van meubelmakers dat werkt met restmaterialen. Ook werkte hij bij Nudge, vanaf het eerste uur.

Tessa Florence Duste is Co-founder van Rooflife en Event Manager van De Groene Bocht. Vriend van Nudge Rooflife geeft advies voor een groene metamorfose van jouw dak.  

  

 

Gerben Nij Bijvank is projectmanager van Dutch. Gerben was deelnemer van de eerste Nudge Leadership Challenge en namens Nudge nauw betrokken bij het SER Energieakkoord.

Selma Seddik is mede-oprichter van Instock, het eerste restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet. Vriend van Nudge Instock gebruikt reststromen uit de keten en tovert deze om tot een heerlijke maaltijd.

Natascha Kooiman deed eerder al mee aan de Nudge Leadership Challenge en is mede-oprichter van Vriend van Nudge Smaackmakers, hét inspirerende adviesbureau dat voedsel en duurzaamheid linkt en begrijpelijk maakt.

  

 

Eric van Doorn is directeur van Vriend van Nudge I Love Beeing. I Love Beeing zet zich in om de honing bij te redden. Ze delen hun kennis door middel van praktijkcursussen urban beekeeping, een bijenpaleis en het zakelijke programma Business4Bees.

Henny de Jong is beleidsmedewerker directie duurzaamheid bij Vriend van Nudge Ministerie Infrastructuur en Milieu. Net als Nudge hecht het IenM grote waarde aan een duurzaam Nederland en een duurzame wereld.

Lisa Bakker is beleidsmedewerker MVO bij Vriend van Nudge a.s.r. en deed mee aan de NLC2014. Bij a.s.r. richt ze zich op het verduurzamen van het bedrijfsleven.

  

 

Francien Eppens is Vriend van Nudge en ontwikkelde Shop&Drop, een afval inzamel app die laat zien waar in jouw buurt je je recyclebare afval of oude producten kunt wegbrengen of afgeven.

Rosalie de Bruijn is projectmanager bij Vriend van Nudge OneWorld, de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid en het OneWorld magazine. 

Sanne van Keulen is Campagneleider Noordpool Greenpeace en deelnemer van NLC2012. Bij Greenpeace richt Sanne zich op de bescherming van de Noordpool, en stuurt ze campagneteams aan die zich inzetten voor dit doel.

  

 

Nudge directeur Jan van Betten zat dit jaar in de jury van de lijst. Een paar wijze woorden voor deze nieuwe generatie duurzame doeners:
“Ik moet stiekem lachen om het commentaar van de DJ100 over de Trouw Duurzame 100: dat zou een elitair clubje zijn, vooral bestaand uit 50-plussers. Nu ben ik zelf zo’n 50-plusser op die lijst en begrijp wel wat ze bedoelen. Het is een voorrecht, misschien zelfs een plicht, van de volgende generatie om kritisch te zijn, een beetje tegen bestaande structuren aan te schoppen.” 

Benieuwd naar de overige 88 duurzame jongeren? De gehele lijst bekijk je hier

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0