Marleen is enthousiast over The Dutch Weed Burger

Marleen ontving het DIY pakket van The Dutch Weed Burger en bakte de plantaardige burger gewoon in haar eigen keuken. Met het kant-en-klare pakket ging dit heel gemakkelijk. Een paar stappen doorlopen, wat verse toppings naar keuze toevoegen en klaar is je gezonde snelle hap. Marleen is enthousiast!


  • Door

    Team Nudge

    9 december 2014

De experience 

Dat de weed burger gezond is spreekt voor zich. Maar weegt de smaak van de plantaardige burger op tegen zijn dierlijke concurrent? Volgens Marleen wint de burger het in ieder geval van andere vegaburgers. “Hoewel de burger ook bestaat uit geroosterd sojavlees, heeft de structuur niks weg van de meeste vegaburgers uit de supermarkt. Deze burger is veel malser en “echter” dan eerdere vegaburgers die ik at. Ook mijn mede-tester, een echte carnivoor, vond deze heel smakelijk. Het bijpassende broodje en het friszure sausje maakten het helemaal af.”

Gezonde snelle hap

De burger is hét fast food icoon, maar zo’n hele burger thuis in elkaar bouwen, is dat nou wel zo snel? Jazeker, aldus Marleen. “Een gezonde burger klaar maken was nog nooit zo makkelijk. Alles wat je nodig hebt, wordt kant-en-klaar afgeleverd. Het is alleen een kwestie van (af)bakken, wat groente snijden en that’s all. Het kan dus oprecht healthy fast superfood worden genoemd! Het DIY pakket bestaat uit twee diepgevroren paddy’s, twee bevroren broodjes waar extra zeewier aan is toegevoegd en een potje Weedsauce (een bijpassend sausje verrijkt met Hollandse zeesla).”

How to do-it-yourself?

Om de burger te bouwen doorloop je een aantal simpele stappen. De bevroren burgers bak je in plantaardige olie 2 minuten op hoog vuur en laat je daarna nog 5 minuten warm worden op een lage pit. De broodjes laat je ontdooien óf bak je net als Marleen krokant in de oven. Tot slot kies je zelf nog verse ingrediënten voor op de burger. 

De groentecombi van Marleen

Marleen geeft haar favo recept: “Sla, tomaat en komkommer wordt aangeraden. Ik heb zelf gekozen voor komkommer, rode paprika, rode ui en avocado met een paar druppels limoensap. De paprika en ui heb ik even meegebakken in de grillpan. Eventueel nog iets lekkers klaar maken voor bij de burger, zoals wat extra sla of kruidige groentepatat van zoete aardappel en koolrabi. Besmeer de broodjes, dakje en onderkant, lekker royaal met de saus en dan is het kwestie van stapelen en smullen!”

Wil je The Dutch Weed Burger ook thuis uitproberen? Je kunt deze week nog kans maken op een DIY-pakketje

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Anonymous 5 januari 2015

Ik heb hem al twee keer mogen eten, heerlijk! Proef en je bent verkocht.