Lauren produceert al twee jaar geen afval. Zou jij dat kunnen?

Lauren maakt namelijk alles zelf. Tandpasta van bakpoeder, zeep van olijfolie, en ook haar make-up en wasmiddel maakt ze volgens eigen recept. Haar wc maakt ze schoon met azijn, haar eten bewaart ze in weckpotten en ze koopt nooit nieuwe kleren. Omdat steeds meer mensen dat ook willen, maar geen zin hebben om het zelf te doen, startte Lauren een bedrijfje: The Simple Co.


  • Door

    Team Nudge

    15 december 2014

Lauren studeerde environmental studies aan de New York University. In haar klas zat een meisje waar ze zich enorm aan ergerde. Die gooide altijd het plastic bakje van haar lunch, haar waterflesje, plastic bestek en het tasje waarin ze die lunch meenam zonder nadenken in de prullenbak. Beetje hypocriet als je zo'n studie doet, vond Lauren. Uit pure ergenis besloot ze zelf plastic uit haar leven te bannen. En dat lukt vrij aardig, want dit is de hoeveelheid afval die Lauren in een maand produceert. En dit is haar koelkast.

 

Met behulp van een supersuccesvolle campagne op Kickstarter haalde Lauren 40.000 dollar op om The Simple Co te beginnen. Het eerste product? Wasmiddel gemaakt van slechts drie ingrediënten: baking soda, washing soda en pure olijfoliezeep. Best een verbetering als je je bedenkt dat er zo’n 85.000 chemische stoffen in schoonmaakproducten gebruikt worden.

Zelf ook een leven zonder afval? Lauren geeft tips via haar blog: 'Trash is for Tossers'.

 

whocares logoDit artikel van Tanja Terstappen verscheen eerder op de blog van Whocares. Whocares zoekt elke dag naar verschilmakers. Op hun blog verzamelen ze de meest inspirerende en creatieve initiatieven van mensen die elkaar helpen. Ze schrijven over slimme ideeën en hartverwarmende acties, maar vooral over de personen erachter: gewone burgers, entrepreneurs, wetenschappers, kunstenaars en andere ondernemende mensen die de handen uit de mouwen steken en écht iets doen. Whocares is een initiatief van humanitaire organisatie CARE Nederland.   

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

A. A Martin 10 februari 2015

Geweldig initiatief! Jammer alleen om te lezen dat deze dame met een slordige 40.000 , blijkbaar niet veel meer gedaan heeft dan een paar filmpjes en blogs maken.... Volgens haar site is het waspoeder uitverkocht en er zijn geen andere producten verkrijgbaar, of een melding wanneer de klanten nieuwe producten kunnen verwachten! Kwee nie, geeft toch een beetje vreemd beeld vindt ik...