Op fietsvakantie met een caravan?

Met de Wide Path Camper geef je een nieuwe dimensie aan je fietsvakantie. Je kunt ook zelf aan de slag - online zijn allerlei ontwerpen en bouwplannen te koop.


  • Door

    Team Nudge

    30 december 2014

Het klinkt te zwaar om leuk te zijn, maar de compacte caravan weegt zo'n 40 kilo. Als je even rekent: dat is ook zo'n beetje het gewicht van een bakfiets met een paar kleuters voorin. De 300 liter opslagruimte moet je dan natuurlijk wel zuinig inpakken. Met wat extra ondersteuning op een e-bike of een pedelec heb je natuurlijk helemaal geen probleem.

In een handomdraai uitgeklapt

De fietscaravan is ongeveer een meter breed en anderhalve meter lang. Uitgeklapt komt daar nog ruim een meter lengte bij. Op je plaats van bestemming klap je de caravan in een handomdraai uit en heb je een ruime slaapplaats. Voor twee personen, claimt de website, maar dat lijkt ons nogal krap.

 

De Deense ontwerper Mads Johansen ontwierp de fietscaravan in 2014 en probeerde hem zelf uit op een fietstocht in de Verenigde Staten. Na de wereldwijde belangstelling is hij nu in de Verenigde Staten in productie genomen. Sinds augustus 2016 is de Wide Path Camper te koop. Voor 4.000 euro ben je in het bezit van de ultieme fietsvakantiegadget. Volop bekijks en aanspraak gegarandeerd! ;-D

 

In onderstaande video zie je hoe simpel het in- en uitklappen werkt:

Zelf een fietscaravan bouwen?

Online vind je volop video's van zelfgebouwde fietscaravans. Woodenwidget ontwierp de Foldavan, die je via een harmonicasysteem smaller maakt. In opbergmodus is hij nog maar 21 cm breed, onderweg zo'n 60 cm en in 'Camping'-stand een meter breed. Voor een paar tientjes koop je een uitgebreide handleiding om hem zelf te bouwen. De website van Paul Elkins doet vermoeden dat hij permanent aan het ontwerpen en klussen is. Hij bouwde een groot aantal mobile shelters, om achter een fiets te hangen. Laat je inspireren!

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Heidi Atmopawiro 27 januari 2015

Geweldig, dat wil ik ook..

Ad Schouten 23 februari 2017

Deze zou heel goed bij mij passen ik ga al jaren met de fiets op vakantie dan heb je in ieder geen lekkende tent meer ,voor deze wagen ben ik zelfs bereidt om al mijn spullen te verkopen en heerlijk achter m,n fiets en genieten maar