Wonen voor moderne nomaden met een groen hart

Er ontstaan steeds meer alternatieve woonvormen in Nederland. Zo ook het initiatief @Kompost in Zupthen. Oprichters Sant en Solange vertellen meer over waarom ze deze woonvorm starten en zullen in volgende blogs meer delen over hun ervaringen in het opzetten hiervan.


  • Door

    Team Nudge

    12 januari 2015

Er is een groeiende groep Nederlanders die het heerlijk vinden om zelfstandig wonen te combineren met de medeverantwoordelijkheid voor hun omgeving - voor hun voedsel, energie, natuur, nabuurschap en méér. Mensen die graag een dagdeel in de week actief zijn rondom hun woonlocatie. Er is zelfs een naam voor deze doelgroep: 'cultural creatives', ook wel 'culturele klasse' genoemd. Wij, Sant en Solange Ruyter hebben met onze maatschappelijke onderneming 2OPEN het initiatief genomen om deze woonvorm te introduceren. Een van onze projecten wordt dit jaar gerealiseerd.

@KomPost Zutphen wordt een nieuwe tijdelijke woonvorm langs de IJssel. De locatie is beschikbaar voor zeven jaar, voor tien zelfstandige huishoudens in oogstrelende architectuur met moestuinen, enkele dieren op de stadswei en nog enkele beheerfuncties. @KomPost bewoners - (jonge) gezinnen, stellen en singles - zijn een middag in de week (200 uur per jaar) actief op en rond hun woonlocatie. De woningen komen te koop en worden in gebruik gegeven door de coöperatie die hiervoor in het leven is geroepen.

De bewoning is vanaf september 2015 tot tenminste 2022. Een @KomPost locatie is tijdelijk, dus de verplaatsbare woningen gaan daarna naar een volgende tijdelijke locatie in de regio. Heb je belangstelling voor @KomPost Zutphen? Aanmelden kan nog steeds op www.kompostzutphen.nl

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project