De NLC is het leukste en leerzaamste 'weekendje-weg' ooit!

Op dag drie, de laatste dag van de challenge, blikt Josje terug op haar deelname aan de NLC. Een waanzinnig weekend vol inspirerende verhalen en leerzame activiteiten. Eenmaal thuis zet ze haar gedachten op papier. Haar belangrijkst leermoment van het weekend? Alles draait om de juiste mindset!


  • Door

    Team Nudge

    20 januari 2015

“Onze laatste dag begint met een reflectiemoment in de zon, onder de prachtige akoestische muziek van Celine Cairo. De muziek, de sfeer, de reflectievragen; alles komt perfect samen. Ik ben erg dankbaar dat ik hier mag zijn, op het leerzaamste en leukste ‘weekendje-weg’ dat ik ooit heb meegemaakt.

Winnares Nudge wildcard challenge

Hoe ben ik op dit waanzinnige weekend terecht gekomen? Ik deed mee aan de Nudge wildcard challenge en hoopte natuurlijk dat ik zou winnen. Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik mee mocht! Ook al was ik wel een beetje bang voor de verwachtingen die werden geschept in de omschrijving van de challenge; op zoek naar de leiders van de toekomst. Ben ik dat wel? En waarom zou ik dat kunnen zijn?

De juiste mindset

Gelukkig werd het mij tijdens de challenge al snel duidelijk dat duurzaam leiden niet alleen gaat over netjes je afval in de prullenbak gooien; het gaat veel meer om een mindset. Een mindset om duurzaamheid hand in hand te laten gaan met bedrijfsprocessen. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Zo logisch, maar toch ook iets wat ik nog nooit zo concreet samen had gezien, tót de presentaties van de sprekers tijdens het weekend.

Zelf kon ik dit relateren aan mijn eigen ervaring. Ik liep tot kort voor de leadership challenge stage op de innovatie-afdeling van een bank. Ik was trots op de innovatieve en duurzame ideeën die ‘mijn’ bank initieerde en waar ik aan mee mocht werken. Maar tijdens dit weekend kwam bij mij steeds meer het besef dat je dit veel beter kunt doen door over de eigen ‘bedrijfsmuren’ heen te kijken. Waarom zou je die initiatieven niet samen met andere banken implementeren om nog meer impact te genereren, in plaats van per bank het wiel proberen uit te vinden? Dit geldt zeker voor het vernieuwen van de huidige financieringsmodellen van banken voor sociale ondernemers. Dit triggerde mij enorm, en leidde ertoe dat ik hierover een lange brief schreef naar mijn oude stage-bedrijf, die werd verzonden door Nudge.

Klaar voor de arbeidsmarkt

Aan het einde van dit weekend ging ik vol inspiratie naar huis en, helaas, ook terug naar de collegebanken. Een half jaar na de challenge ga ik de arbeidsmarkt op. Door dit weekend heb ik ontdekt dat ik graag wil werken in een functie waar ik mijn interesse voor innovatie én duurzaamheid kwijt kan. Bedrijven helpen vernieuwen met een duurzame en innovatieve blik, dat is wat ik wil. Door de inspirerende verhalen en leerzame activiteiten tijdens de challenge weet ik zeker dat ik de tools en mindset heb om dit te gaan realiseren.

Voorafgaand aan de challenge had ik nooit verwacht dat het zó leerzaam, inspirerend, én leuk zou zijn. Het is moeilijk om duidelijk te omschrijven wat deze leadership challenge jou kunt opleveren; daarom wil ik je vooral aanmoedigen om het gewoon te gaan ervaren in de volgende editie van 2015!"

De volgende Nudge Leadership Challenge is op 18, 19, 20 september 2015. Doe je mee?

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0