CrowdBuilding: co-creatie in lege kantoren

Wonen in een oud schoolgebouw? Een hofje ombouwen tot autarkische gemeenschap? Wonen combineren met werk of zorg? Een bed&breakfast of een restaurant in jouw pand? Via het online platform CrowdBuilding vind je gelijkgestemden én leegstaande panden waarmee je dromen kunt realiseren.


  • Door

    Geert van der Linden

    22 januari 2015

In Nederland staat 7 miljoen m2 kantoorruimte leeg terwijl duizenden mensen online een woning zoeken. Helaas kun je in je eentje niet zoveel met een kantoorpand. Daar heb je een hele groep voor nodig. CrowdBuilding.nl biedt een platform om lege gebouwen te koppelen aan groepen mensen die op eenzelfde manier willen wonen. Op CrowdBuilding vind je gebouwen die een tweede leven verdienen. Omdat ze op een prachtige plek staan. En omdat ze veel mogelijkheden bieden om uiteenlopende woonwensen te realiseren.

 

Geef jouw woonwensen vorm!

CrowdBuilding is een initiatief van space&matter, Blauwhoed en OPEN Development. Met het platform brengen ze woningzoekers, gebouwen en architecten samen om mooie nieuwe leefomgevingen te creëren waar iedereen blij van wordt. "Architectuur gaat over meer dan het gebouw", stellen de initiatiefnemers. "Het gaat over woonvoorkeuren, activiteiten die je graag in en om je huis doet en voorzieningen die je met anderen kunt delen. Vandaar dat mensen elkaar kunnen ontmoeten in onze ‘crowds’. Zo worden woonvoorkeuren zichtbaar en deel je interesses met je buren. Hiermee ontstaat verbondenheid en een nieuw gebouw dat in de bestaande sociale structuur van de gemeente past."

Bepaal samen de bestemming van een gebouw 

Samen met anderen bepaal je wat er met de gebouwen op de site gebeurt. Als een Crowd groot genoeg is, dan gaat een architect aan de slag met een ontwerp dat past bij de wensen van de groep. Wij zorgen er vervolgens voor dat er een haalbaar plan gerealiseerd wordt. Zo komen jouw woonwensen en onze ontwikkelkracht samen.

"Met genoeg ‘likes’ creëren gebouw-eigenaar en initiatiefnemer een eigen klantenkring, waarmee ze het plan kunnen realiseren. Zo wordt het risico van het doen van voorinvesteringen voor het transformatietraject beperkt", aldus Jacco Gersen, projectontwikkelaar bij Blauwhoed.

 

 

 

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0